15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRectorul Universităţii "Ovidius", suspendat din funcţie

Rectorul Universităţii “Ovidius”, suspendat din funcţie

Rectorul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, Dănuţ-Tiberius Epure, cercetat pentru luare de mită, a fost suspendat din funcţie pe durata anchetei penale, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), transmite Mediafax.

De asemenea, Ministerul Educaţiei Naţionale a emis şi un ordin de ministru privind revocarea lui Dănuţ-Tiberius Epure din poziţia de membru cu funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, comisie de specialitate a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Gabriela Stanciu, prorector la Universitatea “Ovidius” din Constanţa, a preluat, joi, atribuţiile rectorului Tiberius-Dănuţ Epure, arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită.

Citeşte şi Rectorul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, ARESTAT preventiv

Senatul Universităţii “Ovidius” din Constanţa s-a întrunit, joi, în şedinţă extraordinară, unde s-a decis ca Gabriela Stanciu, prorector Educaţie şi formare continuă, să preia atribuţiile de ordonator de credite, în locul rectorului Tiberius-Dănuţ Epure, arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA în care este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de luare de mită.

Rectorul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate miercuri de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost admisă propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Hotărârea Tribunalului Capitalei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Rectorul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA, pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită, fiind acuzat că a primit bani pentru a facilita admiterea mai multor studenţi la Facultatea de Farmacie din cadrul instituţiei.

Citeşte şi Percheziţii la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa. Rectorul, PRINS când lua 4.000 euro ŞPAGĂ

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, rectorul Universităţii “Ovidius” a primit de la o persoană, în cursul lunii august a anului trecut, 1.000 de euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie, pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în iulie 2013, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în iulie, Epure a primit 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie.

Potrivit anchetatorilor, la pretinderea şi primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universităţii “Ovidius” a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani. Stere Tala este cercetat penal pentru complicitate la luare de mită.

Cele mai citite

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă