6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRedistribuirea propulseaza in Parlament candidati cu scoruri mici, unele ridicole

Redistribuirea propulseaza in Parlament candidati cu scoruri mici, unele ridicole

Exista cazuri de candidati au intrat in Parlament desi au obtinut un numar mic sau, intr-un caz, infim, de voturi. Ei sunt beneficiarii  etapei nationale a repartizarii mandatelor, perdantii fiind candidati care au obtinut chiar si peste zece mii de voturi.

Jozsef Koto Iosif (UDMR) a devenit deputat (colegiul 4 din diaspora) desi a obtinut doar 34 de voturi din partea alegatorilor. Un alt deputat cu un numar mic de voturi este candidatul PSD si PC pentru romanii din strainatate, Tudor Pantaru, care a primit doar 533 de voturi. Alti deputati au castigat un mandat dupa redistribuire cu un numar de voturi mai mare decat in aceste cazuri extreme, dar totusi mic: Claudiu Taga (PNL) a devenit deputat de Timis cu 1.139 de voturi, iar Farkas Anna Lili (UDMR) a obtinut 1.187 din voturile din colegiul brasovean in care a candidat.

Alti cinci proaspeti deputati nu au strans nici macar 2000 de voturi: Mircea Lubanovici (PD-L), pentru Diaspora – 1.651 de voturi, Beres Stefan Vasile (UDMR) in Maramures – 1.770 de voturi, Palfi Mozes Zoltan (UDMR) in Judetul Cluj – 1.825 de voturi obtinute, Cristina Dobre (PNL), in Judetul Iasi – 1.952 de voturi si Dan Bordeanu (PNL), in Judetul Vaslui – 1.960 de voturi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă