13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialReferendum inedit în România. Oradea și Sînmartin decid dacă se vor uni

Referendum inedit în România. Oradea și Sînmartin decid dacă se vor uni

Oradea și Sînmartin trec, duminică, printr-un moment istoric. Cere două oraș decid dacă se vor uni, sau nu, infomează Digi24.

Astfel, aproape 200.000 de oameni din Oradea şi Sînmartin se pregătesc pentru un vot care ar putea să le schimbe viitorul. Pentru acest referendum au fost organizate 143 de secții de vot în Oradea, iar alte opt în Sînmartin.

Scrutinul va fi validat dacă cel puţin 30% dintre alegători îşi vor exprima dreptul la vot, însă până la ora 13:00 doar 6,2% dintre cetățeni din Oradea au trecut pe la urne, în timp ce în Sânmartin prezenţa a fost de 15%.

Primarii celor două localități sunt de părere că această unificare va dezvolta zona mai mult și mai ușor. În cazul în care cetățenii sunt de acord cu această inițiativă, Parlamentul este cel care are votul decisiv, fiind singurul organ abilitat de a da o lege care să permită acest lucru.

Pe site-ul referendumoradea.ro sunt prezentate 20 de motive pentru care orădenii ar trebuie să spună ”Da” unirii cu Sînmartin. 

Astfel printre motivele enumerate se află și: alocarea fondurilor pentru renovarea stațiunii Bările Felix și Băile 1 mai, dar și ridicarea nivelului de trai ai locuitorilor din Oradea. 

”Dorim să realizăm investiții multiple pentru transformarea spațiilor publice din stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai. Oamenii simpli trebuie să o ducă mai bine! Accesul la servicii de apă, iluminat public şi un transport public de calitate trebuie asigurat tuturor locuitorilor oraşului”, se arată pe site-ul citat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă