10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialRemus Truică, din nou la DIICOT. Ce a declarat omul de afaceri

Remus Truică, din nou la DIICOT. Ce a declarat omul de afaceri

UPDATE: Remus Truică a părăsit sediul DIICOT, după aproximativ o oră de audieri. Omul de afaceri a declarat că va reveni la sediul DIICOT ori de câte ori este nevoie.

De asemenea, avocatul afaceristului a precizat că Truică îşi arată toată disponibilitatea pentru a colabora cu organele judiciare. 

—–

Remus Truică este audiat, joi dimineaţa, de procurorii DIICOT, în dosarul BRD. 

Omul de afaceri a fost pus sub control judiciar şi procurorii au pus sechestru asiguător pe averea lui (conturi bancare, terenuri și imobile, inclusiv casa din Snagov, până la concurența sumei de 35 milioane euro.

Remus Truică, fostul șef de cabinet al fostului premier Adrian Năstase, este acuzat că, a inițiat, în 2007, un grup infracțional organizat pentru devalizarea BRD-Group Societe Generale, împreună cu directorul general al băncii, Sorin Popa și cu directorul economic, Lucian Cojocaru. 

Citeşte şi: DOSAR BRD. Truică și-a folosit și nevasta și șoferul ca să fure 35 milioane de euro

Truică ar fi reușit, prin interpuși, să obțină 15 credite în valoare totală de 35 de milioane de euro, pe care le-a externalizat în Monaco, Austria, Elveția, Cipru, prin firme special înființate. Omul de afaceri a investit banii în principal imobiliare și ambarcațiuni de lux. Truică a obținut creditele ipotecând niște terenuri mult supraevaluate. Surse judiciare spun că terenurile erau de fapt drepturi litigioase deținute de prințul Paul de Lambrino pe care le-ar fi cumpărat Truică. 

În schema de fraudare a BRD, Truică și-a implicat și fosta soție, Irina, cu care a fost în litigiu pentru custodia copiilor lor, ea fiind cea care a făcut primele dezvăluri despre afacerile necurate ale soţului ei. 

Citeşte şi: REȚEAUA Truică a țepuit BRD cu 43,5 milioane de euro, pe care le-a ascuns în Monaco, Elveția, Austria, Cipru

 

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă