12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialReprezentanţii Mişcării de la Pungeşti i-au cerut demisia lui Ponta

Reprezentanţii Mişcării de la Pungeşti i-au cerut demisia lui Ponta

Premierul Victor Ponta a fost întâmpinat, sâmbătă, la Vaslui, de aproximativ 15 reprezentanţi ai "Mişcării de Rezistenţă'' de la Pungeşti, care i-au cerut demisia şi au scandat "Stop Chevron", relatează Mediafax.

Victor Ponta a spus, însă, că "prezenţa Chevron în România este absolut necesară, deoarece judeţul Vaslui are nevoie de investiţii".

"Îmi doresc ca România şi judeţul Vaslui să aibă cât mai multe investiţii şi proiecte, pentru că noi investim din zona publică, dar nu o să reuşim niciodată să completăm necesarul de investiţii din zona privată. Îi înţeleg pe cei care protestează, Vasluiul înseamnă mai mult decât atât", a spus Ponta.

Întrebat dacă ar fi dispus să meargă la Pungeşti, unde Chevron a început explorarea gazelor de şist, Ponta a spus că are şi alte probleme.

"Mergem la Pungeşti ca să ce? Acolo în general protestează oamenii care nu au treabă cu Pungeşti, eu am şi altă opinie faţă de cei ce protestează acolo şi anume că România trebuie să îşi exploateze resursele, respectând standardele de mediu. Mai am o opinie mai clară acum, după evenimentele care au fost în Rusia, şi anume că România nu trebuie să depindă de importul de gaze din Rusia. Dacă aş putea să-i întreb pe cei care protestează, i-aş întreba dacă vor să importăm gaze din Rusia, mă îndoiesc că ar fi un dialog raţional", a mai spus Ponta.

La începutul lunii mai, compania Chevron a început forajul de explorare a gazelor de şist în comuna vasluiană Pungeşti, după cinci luni de la demararea lucrărilor de amenajarea a platformei pe care este amplasată sonda.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă