22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRestricții de circulație din cauza zăpezii. DN 12A Miercurea Ciuc-Comăești și DN...

Restricții de circulație din cauza zăpezii. DN 12A Miercurea Ciuc-Comăești și DN 67C Novaci-Rânca, închise

Circulația rutieră a fost închisă de marți, începând cu ora 07.30 pe drumul național DN 67C, km 16+000 – km 34+800 (Novaci – Rânca), din cauza  viscolului puternic și a vizibilității reduse (sub 50 m), a anunțat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). 

De asemenea, traficul rutier a fost restricționat și pe DN12 A Miercurea Ciuc – Comănești, pentru autovehiculele cu greutate de peste 3,5 tone, din cauza ninsorii și a viscolului, carosabilul fiind acoperit cu până la trei centimetri de zăpadă pe mai multe drumuri naţionale din judeţul Harghita, relatează Mediafax

Restricția de tonaj pentru traficul greu la 3,5 tone pe DN 12 A Miercurea Ciuc – Comănești a fost instituită marţi, la ora 6.30, din cauza ninsorii viscolite la vârf, în special pe sectorul de drum cuprins între localitățile Lunca de Sus și Lunca de Jos, la solicitarea Secției de Drumuri Naționale (SDN) Harghita, a precizat directorul de cancelarie al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu. 

Citește și: Ce măsuri ia MAI pentru atenționarea de cod galben

Astfel, se circulă în condiții de iarnă și pe DN 12 C în zona Lacu Roșu, precum și pe DN 13 B Gheorgheni – Praid, prin pasul Bucin, pe un carosabil acoperit cu până la trei centimetri de zăpadă tratată cu antiderapant.

“În Harghita ninge de ieri (luni – n.r.) și la primele ore ale dimineții a început să viscolească în zonele de vârf, în special pe DN 12 A, unde s-a impus măsura restricționării traficului greu la 3,5 tone. Drumarii sunt la datorie și în primele ore ale dimineții au fost împrăștiate pe șoselele afectate de ninsori și de vântul puternic aproximativ 200 de tone de material antiderapant”, a spus Adrian Pănescu.

Meteorologii au afirmat că cel mai consistent strat de zăpadă din județ, de 85 de centimetri, a fost măsurat, marți dimineață, la Bucin, unde continua să ningă viscolit, în unele zone zăpada troienită ajungând la un metru.

La stația meteo Bucin a fost consemnată, până la ora actuală, și cea mai scăzută temperatură din județ, de minus 4 grade Celsius.

Pe celelalte drumuri naționale din județul Harghita traficul se desfășoară normal, pe carosabil partial negru-umed. Echipaje ale Poliției Rutiere supraveghează traficul în zonele afectate de ninsori și de viscol.

De asemenea, și în Constanța vremea rea și-a făcut simțită prezența. Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ de vântul puternic și două mașini au fost distruse.

”În jurul orei 23:40 și ora 01:00, s-au primit două apeluri care sesizau faptul că doi copaci au căzut peste două autoturisme. S-au înlăturat crengile copacilor, dar există avarii la trei autoturisme”, a declarat purtătoarea de cuvânt ISU Constanța, Anca Chiriță.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, cod galben de ploaie în intervalul 6 aprilie, ora 15.00, până în 7 aprilie, ora 20.00 pentru județele aramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea.

Astfel, în regiunile estice şi sud-estice vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă sau ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50…60 km/h.

Citește și: Meteo. Cod galben de ninsori și ploi. Cum s-a pregătit MAI

Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp, iar în judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, pe arii restrânse, 40…50 l/mp. În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

 CNADNR roagă șoferii să respecte indicațiile și restricțiile semnalate de Poliția Rutieră și să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360.

De asemenea, au reamintit participanţilor la trafic că pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă. 

Cele mai citite

Expert Forum: Până pe 16 mai, partidele au cheltuit 11 milioane lei, pentru campania la alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane lei pe campania...

Potrivit raportului Expert Forum, pentru europarlamentare, până la data de 16 mai au fost raportate venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei...

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...

Băncile, sancționate ca urmare a războiului din Ucraina. Reprezentanții lor spun că se confruntă cu provocări fără precedent

După ce americanii au anunțat că vor trece la sancționarea grupului austriac Raiffeisen, din cauza afacerilor extinse din Rusia, la câteva zile Rusia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă