7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialReţea de proxenetism, destructurată de autorităţile din România şi Franţa

Reţea de proxenetism, destructurată de autorităţile din România şi Franţa

30 de persoane suspectate de apartenenţă la o reţea de proxenetism, care exploata românce, au fost reţinute, marţi, în România şi Franţa, anunţă Poliţia franceză, conform Mediafax.

“A fost destructurată o organizaţie perfectă: proxeneţii recrutau tinere din România şi le trimiteau în Franţa, punând la dispoziţie serviciile acestora prin anunţuri în reviste sau pe site-uri specializate”, precizează Direcţia franceză pentru combaterea traficului de persoane, citată de cotidianul Liberation.

Ancheta în cazul reţelei de proxenetism a început în anul 2012, gruparea folosind prostituate românce în oraşele franceze Paris, Dijon, Lyon, Bordeaux şi Marsilia. Potrivit procurorilor, reţeaua de proxenetism a avut venituri de patru milioane de euro în doi ani.

Investigaţia este efectuată de Direcţia franceză pentru combaterea traficului de persoane în colaborare cu autorităţile române şi cu Europol.

Douăzeci şi şapte de suspecţi au fost reţinuţi în România, iar trei în Franţa, în cadrul unor operaţiuni efectuate în Marsilia, Bordeaux şi Aix-en-Provence.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă