13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialRețea de trafic de imigranți, destructurată de procurorii DIICOT

Rețea de trafic de imigranți, destructurată de procurorii DIICOT

O reţea de trafic de imigranţi care folosea ca rută România a fost anihilată de către procurorii DIICOT. Rețeaua era controlată din Turcia unde numărul de refugiați sirieni și irakieni a ajuns la apropae două milioane, informează Digi 24. 

Astfel, după trei luni de monitorizare, procurorii şi poliţiştii au ridicat nouă persoane, suspectate că formau partea română a reţelei. Oamenii legii spun că profitul traficanţilor se apropie de un milion de euro.

„Este una dintre cele mai mari reţele de acest gen identificate până acum, cu un profit fabulos. În trei luni, această reţea a adunat peste 750.000 de euro”, spune procuror-şef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, .

Citește și: Iohannis: Niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută

Din ianuarie şi până acum, traficanţii au intrat în ţară cu 11 transporturi de imigranţi, în total 150 de persoane. 

„Din Bulgaria în România, grupurile de migranţi intrau disimulate în mijloacele de transport rutier de persoane sau marfă, în locaşuri special amenajate sau dismulaţi în compartimentul de marfă printre produse care erau folosite ca un paravan”,  a spus un ofiţer de la crimă organizată pentru Digi 24. 

România nu era destinația finală a refugiaților, întrucât imigranții voiau să ajungă în Austria, Germania, Franţa, Italia sau Norvegia. 

Ofiţerii de poliţie care au lucrat la caz spun că liderii grupării făceau investiţii minime în această afacere. Foloseau doar maşini vechi şi uzate, pentru ca pierderile să fie minime în cazul în care acestea erau descoperite de autorităţi.

„În cazul depistării unuia dintre trasporturi, liderii grupării continuau activitatea de traficare folosind alţi trasportatori sau alte mijloace”, mai spune ofiţerul de la crimă organizată.

Nouă suspecţi au fost duşi la audieri, iar procurorii vor cere judecătorilor arestarea lor preventivă. Problema imigraţiei va fi discutată într-o şedinţă de urgenţă a Consiliului European, convocată în urma tragediei din Marea Mediterană, ședință la care va participa și președintele Klaus Iohannis. 

Cele mai citite

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă