19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialReţea de trafic de persoane, DESTRUCTURATĂ: Percheziţii în România şi în Marea...

Reţea de trafic de persoane, DESTRUCTURATĂ: Percheziţii în România şi în Marea Britanie

Autorităţile române, în cooperare cu cele din Marea Britanie, au reuşit să destructureze o grupare de trafic de persoane. În acest sens, 23 de percheziţii au loc, luni dimineaţă, în România şi în Marea Britanie.

“În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., în cooperare cu autorităţile britanice, au efectuat simultan 23 de percheziţii, dintre care 19 în judeţele Gorj, Dolj şi Olt şi 4 în Londra. La acţiunea din Londra participă şi doi poliţişti români şi un procuror”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române remis România liberă.

Citeşte şi Doi reprezentanţi ai clinicii Med New Life, REŢINUŢI de DIICOT pentru trafic de ovule

În urma investigaţiilor desfăşurate în cadrul echipei comune de anchetă româno – britanică JIT (Joint Investigation Team), a fost destructurată o grupare infracţională transfrontalieră, specializată în trafic de persoane şi trafic de minori.

La data de 5 martie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Gorj şi procurori D.I.IC.O.T – Biroul Teritorial Gorj au desfăşurat o acţiune, ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de persoane şi trafic internaţional de minori.

Citeşte şi PERCHEZIŢII la firme de construcţii într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ. Vezi la cât se ridică prejudiciul

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul I.PJ. Gorj. În cauză, s-a beneficiat de sprijinul D.I.P.I..

Au fost efectuate simultan 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Dolj şi Olt, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat.

Concomitent cu desfăşurarea acţiunii în România, s-a acţionat şi în Marea Britanie – Anglia. Astfel, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare în Londra, urmând ca persoanele identificate atât în România, cât şi în Anglia, să fie audiate de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj.

La data de 3 martie a.c., o delegaţie formată din doi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Gorj şi un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. s-au deplasat în Anglia, în vederea participării la acţiune.

Citeşte şi REŢEA de INTERCEPTĂRI TELEFONICE, destructurată de DIICOT

Din cercetările desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2010 – februarie 2013, membrii grupului infracţional organizat au racolat, traficat şi exploatat sexual în Anglia, 25 de victime, dintre care 23 majore şi două minore, obţinând venituri ilicite de aproximativ 1.000.000 de euro.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi trafic de minori, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 7 din Legea 39/2003 privind combaterea criminalităţii organizate, respectiv art.12 şi art. 13 din Legea 678/2001 privind combaterea traficului de persoane.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă