13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREȚEAUA avocaților pentru eliberarea CĂMĂTARILOR. Spălări de bani prin Dubai. Numele unei...

REȚEAUA avocaților pentru eliberarea CĂMĂTARILOR. Spălări de bani prin Dubai. Numele unei judecătoare, in convorbiri

Rețeau avocatei Luiza Gabriela Dragne  prin care se urmărea, încă din iunie 2014, eliberarea din arest a lui Sile și Nuțu Cămătaru, precum și a lui  Florin Udilă, a picat în plasa DNA. Procurorii anticorupție fac joi percheziții  în 12 locații la domiciliile suspecților din  București și județul Teleorman.

 Perchezițiile au fost amânate vreo trei luni  până când doi din rețea, Veronica Slăvilă  și Mihnea Valentin Stîngulescu, s-au întors din Dubai. Fără cei doi ar fi fost compromisă ancheta deoarece reprezentau lanțuri infracționale din întreg, iar extrădarea lor din Emiratele Arabe ar fi fost greoaie, dacă nu chiar imposibilă deoarece această țară extrădează rapid doar suspecți de terorism.

Potrivit procurorilor DNA, avocata Luiza Dragne și suspecta Veronica Slăvilă s-ar fi lăudat că au influență la instanțe din Tribunalul București și Curtea de Apel București, că îi pot elibera din pușcărie pe Sile și Nuțu Cămătaru și pe Florin Udilă și că pot obține soluții favorabile pentru Turca Dăscălescu Laurențiu Niki. În convorbiri este vehiculat numele judecătoarei Elena Burlan

Ancheta a fost extinsă și pentru spălări de bani, infracțiuni rezultate din monitorizarea autorilor. Unii membri din  rețeaua eliberărilor din arest ar fi implicați și în spălări de bani, cum ar fi :  Veronica Slăvilă, Valentin Stîngulescu, Dragoș Iacob, Ionuț Bogdan Herghelegiu, Petrică Bogdan Bagoli . Spălarea banilor ( milioane de euro) se făcea prin Dubai. 

Cum a început monitorizarea rețelei avocaților

În mai 2014,  "o persoană având calitatea de avocat a pretins şi primit suma de 50.000 de euro, promiţând în schimb că va interveni pe lângă judecătorul învestit cu soluţionarea fondului cauzei pentru a înlocui faţă de numitul BALINT VASILE, inculpat în stare de arest preventiv într-un dosar penal  aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, măsura preventivă existentă cu una mai favorabilă acestui (arestul la domiciliu)".

În iulie 2014. avocata Luiza Gabriela Dragne a pretins direct şi indirect (cu ajutorul unei alte persoane care a facilitat discuţiile în acest sens), pentru sine şi alte persoane,  în total 200.000 de euro de la numitul TURCA DĂSCĂLESCU LAURENŢIU NIKI promiţând în schimb că va interveni pe lângă judecătorul învestit cu soluţionarea fondului cauzei din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru pronunţarea unei soluţii favorabile acestuia în dosarul penal în care acesta are calitatea de inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi grup infracţional organizat.

În perioada iunie – august 2014, prin intermediul avocatei DRAGNE LUIZA GABRIELA, numita SLĂVILĂ VERONICA, a pretins indirect şi a primit, în două tranşe,  suma  totală de 40.000 Euro, de la numitul UDILĂ LICUŢĂ (tatăl lui UDILĂ FLORIN),   promiţând în schimb  că va interveni printr-o altă persoană, la judecătorul competent de la Curtea de Apel Bucureşti, învestit cu soluţionarea căii de atac formulate împotriva încheierii prin care Tribunalul Bucureşti urma să se pronunţe asupra măsurii arestului preventiv al inculpatului UDILĂ FLORIN trimis în judecată în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă şi spălare de bani.

 

 

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă