20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRogozin continuă războiul declarațiilor cu Băsescu

Rogozin continuă războiul declarațiilor cu Băsescu

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin continuă războiul declarațiilor cu președintele Traian Băsescu. Dmitri Rogozin a postat, luni, un nou mesaj pe rețeaua Twitter în care se întreabă câte pahare a băut Traian Băsescu "înainte de a închide spaţiul aerian" al României pentru avioanelor oficialilor din Rusia.

Dmitri Rogozin a postat, sâmbătă pe Twitter, un mesaj în care își exprima revolta față de decizia România de a închide, la cererea Statelor Unite, spațiul aerian pentru avioanele diplomaților ruși și avertiza autoritățile române că data viitoare va zbura deasupra țării noastre la bordul unui bombardier.

„La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec. Data viitoarea voi zbura într-un TU-160”, a transmis vicepremierul rus pe Twitter. 

Mai mult, sâmbătă seara, vicepremierul rus a transmis un nou mesaj de avertizare pentru autoritățile din România: „Ei bine, domnilor din România, în curând vă vom explica totul – cine sunteți și ce credem despre voi”, a scris Rogozin. Ruşii aşteaptă „acum cu nerăbdare, la Moscova, delegaţii guvernamentale ale României şi Republicii Moldova“, a completat oficialul rus.

Președintele Traian Băsescu a comentat aceste declarații, spunând că vicepremierul rus a consumat, probabil, mai multe sticle de vodcă înainte a scrie pe Twitter. „La astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii. E o declaraţie lipsită total de respect faţă de un alt stat”, a comentat Traian Băsescu.

În pofida interdicţiei de a zbura în spaţiul Uniunii Europene întrucât se află pe lista de sancţiuni emise de Statele Unite și UE împotriva unor oficiali ruși, Dmitri Rogozin a ajuns sâmbătă la Moscova. Ulterior, o postat pe Twitter o fotografie însoţită şi de un mesaj în care scria că avionul său a forţat spaţiul aerian ucrainean. 

"Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru să se întoarcă din drum", a scris vicepremierul rus într-un mesaj postat pe Twitter. Câteva minute mai târziu, Rogozin a continuat, în alt mesaj, "dar industria apărării are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a rămas în urmă".

"Ministerul Afacerilor Externe apreciază că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus de către un vicepremier rus reprezintă o declaraţie foarte gravă, în actualul context regional, în care Federaţia Rusă a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, iar forţe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin”, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de MAE.Ministerul Afacerilor Externe apreciază că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus de către un vicepremier rus reprezintă o declaraţie foarte gravă, în actualul context regional, în care Federaţia Rusă a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, iar forţe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin”, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de MAE.

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă