22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânce minore, obligate să aibă 30 de clienţi pe zi în bordelurile...

Românce minore, obligate să aibă 30 de clienţi pe zi în bordelurile britanice

Poliţia britanică a primit informaţii că minore de 14 ani din România sunt forţate să se prostitueze şi să aibă relaţii sexuale chiar şi de 30 de ori pe zi în bordeluri unde sunt ţinute captive de traficanţii de carne vie, relatează săptămânalul News of the World, citat de NewsIn.

Potrivit unui raport primit de poliţia din Strathclyde, fetele sunt închise în apartamente închiriate în cartierul Govanhill din Glasgow, o zonă în care locuiesc circa 14.000 de imigranţi. Fetele au fost aduse în Marea Britanie de un misterios “domn Bigs”, care are nu mai puţin de şase bordeluri în zonă.

“Este absolut îngrozitor. Am auzit că fete de 14-15 ani sunt folosite ca prostituate în Govanhill. Ele au putut veni în Scoţia pentru că România este în Uniunea Europeană şi nu sunt restricţii în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie. Vin în Scoţia cu aşa-numiţi membri ai familiilor lor. Dar aceste rude sunt escroci, sunt gangsteri. Odată ajunse în Scoţia, aceste fete sunt trimise să lucreze în bordeluri din Govanhill”, a declarat un informator al poliţiei.

Poliţia spune că acordă foarte mare atenţie informaţiilor pe care le primeşte şi încearcă să-i identifice pe aceşti gangsteri, alocând cât mai multe resurse în Govanhill. “Aceste fete au nevoie de ajutorul nostru. Ar putea fi zeci de fete în această situaţie îngrozitoare. Este oribil prin ce trec”, au declarat forţele de ordine.

Traficanţii români ar fi pus la punct bordelurile în ultimele şase luni, iar vestea s-a răspândit repede. În zonă s-a constatat o creştere a infracţionalităţii, aşa că au fost trimişi mai mulţi poliţişti. S-a deschis chiar un birou de poliţie mobil, patrulele în uniformă au fost sporite şi a fost lansat un proiect numit HUB care îşi propune să combată comportamentul neadecvat în rândul imigranţilor din zonă.

Pentru problemele de la Govanhill a fost nevoie de poliţie, dar şi de ajutorul altor 11 agenţii. Operaţiunea va viza şi identificarea acelor proprietari care au exploatat imigranţii punându-le la dispoziţie locuinţe substandard.

Comportamentul antisocial al românilor din Govanhill variază de la mica infracţionalitate stradală, cerşit lângă un foc aprins în stradă sau cântece cântate la ore nepotrivite până la crime sinistre. Luna trecută, o femeie de 22 de ani a fost violată de trei bărbaţi de origine est-europeană care încă nu au fost prinşi. Sunt, de asemenea, informaţii că bărbaţi români vin prin cârciumile din zonă şi încearcă să-i atragă pe clienţi afară, ademenindu-i că le oferă fete care fac sex necondiţionat, iar cei care cad în cursă sunt jefuiţi, scrie News of the World, care aminteşte în context de repatrierile contra cost ale imigranţilor români decise de preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

Cele mai citite

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...
Ultima oră
Pe aceeași temă