21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Români răpiţi în Nigeria, eliberaţi

UPDATE. Români răpiţi în Nigeria, eliberaţi

Doi cetăţeni români luaţi ostatici acum zece zile în Nigeria, au fost eliberaţi miercuri, 28 ianuarie, conform Digi 24.

Şeful diplomaţiei a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că doi cetăţeni români au fost răpiţi în Nigeria de către o grupare infracţională. Cei doi români se aflau la muncă în această ţară.

Ministrul de Externe a spus că nu poate da detalii despre datele personale ale celor răpiţi, din raţiuni de protecţie.

După verificarea operativă a informaţiei din mai multe surse şi după confirmarea faptului că e vorba de cetăţeni români. În calitate de ministru al Afacerilor Externe am activat imediat celula de criză a MAE”, a declarat Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe a declarat că românii au fost sechestraţi de o grupare criminală care dorea să obţină răscumpărare pentru eliberarea ostaticilor.

„După ce am eliminat suspiciunea iniţială, care a fost cea mai serioasă şi anume că ar fi fost vorba despre gruparea islamist radicală Boko Haram, am eliminat această ipoteză din analiza noastră, fiind vorba de o grupare criminală, care avea ca obiectiv principal obţinerea de răscumpărări pentru eliberare", a mai spus ministrul de Externe.

Acesta a precizat că cei doi români au fost eliberaţi pe 28 ianuarie. Întrebat dacă s-a oferit vreo recompensă, Aurescu a declarat că statul român nu a plătit nicio recompensă în acest caz. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă