21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, în topul țărilor în care Ungaria a căutat informații despre evazioniști

România, în topul țărilor în care Ungaria a căutat informații despre evazioniști

România se află, alături de Germania și Slovacia, în topul țărilor în care Ungaria a transmis, în prima jumătate a anului, aproape 2.000 de solicitări altor țări pentru informații legate de posibili evazioniști, informează Mediafax.

Autoritatea fiscală a transmis cele mai multe solicitări în cele trei țări, în principal pentru a clarifica aspecte legate de TVA, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Peter Andras Kis, pentru Napi Gazdasag.

Cei mai mulți dintre evazioniști se fac vinovați de nerespectarea unor reglementări ale Uniunii Europene.

Autoritățile din restul statelor membre răspund mai rapid cererilor pentru informații decât cele din state extracomunitare, scrie publicația ungară.

Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, publicat în octombrie anul trecut, Ungaria înregistra un deficit de încasare a TVA, diferența între veniturile preconizate și cele colectate, de 25%. Astfel, autoritățile din Ungaria nu au încasat în anul 2012 (la care se referă datele din raport) suma de 2,97 miliarde de euro, la venituri teoretice de 12,06 miliarde de euro.

La nivelul UE, rata veniturilor necolectate a fost de 16%, sau 177,2 miliarde de euro.

În România, deficitul la încasarea TVA pentru anul 2012 a fost de aproape două ori mai mare decât cel din Ungaria, de 44%, respectiv 8,84 miliarde de euro dintr-un total de venituri teoretice de 20,05 miliarde de euro.

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă