15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. România, sub zăpezi. Patru oameni au murit din cauza...

FOTO + VIDEO. România, sub zăpezi. Patru oameni au murit din cauza frigului. Lista drumurilor închise și a trenurilor anulate duminică. Codul galben de viscol a fost prelungit până luni, la ora 4:00, în 19 județe din ţară

UPDATE 22.50: Premierul României, Sorin Grindeanu, a declarat, duminică seară, că situația este foarte dificilă în județul Constanța. Totodată, el i-a felicitat pe miniștrii implicați în operațiunile de deszăpezire și le-a mulțumit. Grindeanu a mai spus și că, de când au fost emise primele coduri de vreme rea, ministrul de Interne, Carmen Dan, a dormit la minister. Citeşte mai multe AICI!


UPDATE 22.45: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise două tronsoane de autostradă şi şase segmente de drumuri naţionale, astfel:

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanța, pe care vântul spulberă zăpada);

A4 Ovidiu – Agigea;

JUDEŢUL NEAMŢ:

DN 15D Piatra-Neamţ – Roman;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Ostrov – Murfatlar;

DN 22;
DN 3C;
DN 38;

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22D Horia – Atmagea – intersecţie cu DN22A;

S-a redeschis DN28A Târgu Frumos – Paşcani – Moţca (judeţul Iaşi), cu restricţie de 7,5 tone.

Drumuri cu restricţie de tonaj:

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Murfatlar – Constanţa (7,5 tone);

DN 22C Cernavodă – Murfatlar (7,5 tone)


UPDATE 22.00: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (21:45), în urma producerii unei tamponări pe autostrada A3, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, în apropiere de Ploieşti (zona kilometrului 55), un autoturism a rămas imobilizat pe banda a doua. Urmează ca maşina avariată să fie urcată pe o autoplatformă. Le recomandăm conducătorilor auto să fie atenţi şi să circule pe prima bandă. 


UPDATE 21.45: Cursurile şcolare vor fi suspendate, total, luni, în 21 de judeţe şi în Capitală şi parţial în alte şapte judeţe, în timp ce marţi şcolile vor fi închise în 16 judeţe şi în Bucureşti. Tot marţi, cursurile vor fi suspendate parţial în alte trei judeţe, iar miercuri în două judeţe. Citeşte mai departe AICI!


UPDATE 21.00: Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică seara, o atenționare Cod galben de ger valabilă duminică seara și luni la nivelul întregii țări, iar Codul galben de viscol a fost prelungit până luni, la ora 4:00, în 19 județe din Moldova, nordul Dobrogei și extremitatea de nord-est a Munteniei. Citeşte mai multe AICI!


UPDATE 18.10: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise două tronsoane de autostradă şi 10 segmente de drumuri naţionale, astfel:


Citeşte şi: FOTO. A înghețat Marea Neagră

Constănțenii care s-au aventurat în portul Tomis au putut observa că apa este acoperită de o poliță de gheață destul de subțire. Fenomenul a fost posibil aici pentru că zona este apărată de diguri. Apa nu a înghețat însă în tot acvatoriul.


A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanța, pe care vântul spulberă zăpada);

A4 Ovidiu – Agigea;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Ostrov – Murfatlar;
DN 22;
DN 3C;
DN 38;
DN 22A;

Sursa citată menţionează că au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar – Constanţa şi DN22C Cernavodă – Murfatlar; au fost redeschise DN 39D, DN 39C; DN 39B);

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 24D Tuluceşti – limită Vaslui;

JUDEŢUL IAȘI:

DN 28A Târgu Frumos – Pașcani – Moţca

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22D Horia – Atmagea – intersecţie cu DN22A;
(au fost redeschise, în condiţii de iarnă, DN 22 Smârdan – Măcin – Tulcea – Baia, DN22A Cataloi – limita cu judeţul Constanţa, DN22D Măcin – Horia, DN22D Ciucurova – Două Cantoane, DN22F Horia – Nalbant).

JUDEŢUL VASLUI:

DN 24A Murgeni – Fălciu;

JUDEŢUL SUCEAVA:

DN 17 Suceava – Păltinoasa a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului – Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti – Suceava;

Drumuri cu restricţie de tonaj:

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 26 (7,5 tone) ;
DN 26A (7,5 tone);
 

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Murfatlar – Constanţa (7,5 tone);
DN 22C Cernavodă – Murfatlar (7,5 tone);

***

În judeţul Suceava, pe DN17, în pasul Mestecăniş, a fost instituită restricţie temporară pe câte un sens de circulaţie, alternativ, pentru a da posibilitatea utilajelor de deszăpezire să intervină eficient, după care traficul va fi reluat normal.

Ninge viscolit pe autostrăzile A1 Sibiu – Şibot şi A3 Turda – Gilău, iar vizibilitatea este redusă. Se acţionează cu utilaje, în sistem baterie (ceea ce înseamnă că acestea nu pot fi depăşite, iar viteza de rulare în spatele lor este de aproximativ 40 km/h).

În judeţul Sibiu se circulă în condiţii de iarnă. Vizibilitatea scade, din cauza ninsorii viscolite, la aproximativ 20 de metri pe DN7, pe Valea Oltului (doar în judeţul Sibiu).

***

Având în vedere atenționările de vreme nefavorabilă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să manifeste prudență sporită la volan, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice.

Pe Dunăre, la kilometrul fluvial 406, în dreptul localităţii Chiselet (judeţul Călăraşi), împingătorul care bloca navigaţia a fost dezeşuat.

Din cauza cotelor scăzute ale Dunării, dar şi a sloiurilor de gheaţă, au fost suspendate manevrele la traversarea cu bacul, la Bechet.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul este intens mai ales pe sensul de mers către Bucureşti. S-a format coloană de la intrarea în Predeal până în Buşteni, dar şi pe DN73A Râşnov – Predeal, la intersecţia cu DN1. Pe carosabil există un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu utilaje, însă acestea intervin cu greu, din cauza coloanelor de maşini.

Pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, în zona Babarunca – Cheia, se circulă greu, în condiţii de iarnă şi vizibilitate redusă, stratul de zăpadă de pe carosabil (care măsoară, pe alocuri, 2-4 cm) fiind îngheţat. Din cauza numărului mare de autovehicule, utilajele de deszăpezire nu pot interveni eficient. Pentru că autotrenurile înaintau cu mare dificultate, fiind necesară în unele cazuri tractarea lor de către utilaje de deszăpezire, în judeţul Prahova a fost instituită restricţie temporară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între Vălenii de Munte şi limita cu judeţul Braşov (kilometrii 115-160, către Braşov).

Pe automobiliştii aflaţi în zona Bran – Moieciu care intenţionează să evite DN73A şi DN1, îi informăm că pe DN73 Braşov – Piteşti se circulă în condiţii de iarnă între Bran şi Rucăr.

 


UPDATE 18.00: Din cauza condiţiilor meteorologice extreme, piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI împreună cu echipaje aeromedicale SMURD au efectuat trei misiuni, două în județul Dolj pentru transportarea la spital a unei femei însărcinate și a unui copil și una executată cu elicopterul de la Punctul de Operare Aeromedicală Arad, în județul Bihor, pentru salvarea unei femei în vârstă de 63 de ani.

Elicopterul SMURD de la Craiova s-a deplasat în localitatea Covei din județul Dolj pentru a prelua o gravidă care acuza dureri abdominale. Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Craiova.

Același elicopter a preluat apoi un copil cu vârsta de sub un an, din localitatea doljeană Caraula. Copilul avea o stare febrilă și a fost transportat, împreună cu mama sa, tot la Spitalul Județean din Craiova.

A treia misiune a fost efectuată de elicopterul SMURD de la Arad pentru transportarea unei femei în vârstă de 63 de ani din localitatea Lacea, județul Bihor, la Spitalul Județean Oradea. Femeia a fost găsită de rude inconștientă și hipotermică.

Cele trei misiuni au fost executate cu elicoptere ale MAI din cauza drumurilor greu practicabile din zonele în care s-a intervenit.

Piloții Ministerului Afacerilor Interne și personalul SMURD sunt la datorie în această perioadă având la dispoziție pentru executarea misiunilor 14 elicoptere și un avion medicalizat.


UPDATE 16.20: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că este posibil ca școlile și grădinițele să fie închise și miercuri. Citeşte mai multe AICI!


UPDATE 15.50: La această oră, sunt închise două tronsoane de autostradă și 12 drumuri naționale, precizează Centrul Infotrafic. 

Astfel, sunt închise: 

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanța, pe care ninge viscolit); ninge între Fundulea şi Lehliu;

A4 Ovidiu – Agigea;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Ostrov – Murfatlar;
DN 22;
DN 3C;
DN 38;
DN 22A; (au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar – Constanţa şi

DN22C Cernavodă – Murfatlar; au fost redeschise DN 39D, DN 39C; DN 39B);

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 24D Tuluceşti – limită Vaslui;

JUDEŢUL IAȘI:

DN 28A Târgu Frumos – Pașcani – Moţca

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22(E87) Măcin – Tulcea către Constanţa;
DN 22D Măcin – Horia – Ciucurova – Două Cantoane;
DN 22A Cataloi  – Topolog – limită judeţul Constanţa;
DN 22F Nalbant – Horia;

(DN 22E Garvăn – I.C.Brătianu a fost redeschis, în condiţii de iarnă);

JUDEŢUL VASLUI:

DN 24A Murgeni – Fălciu; (pe DN 26 Murgeni – limită Galaţi, traficul s-a reluat în condiţii dificile, de iarnă);

JUDEŢUL SUCEAVA:

DN 17 Suceava – Păltinoasa a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului – Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti – Suceava;

Drumuri cu restricţie de tonaj:

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 26 (7,5 tone) ;
DN 26A (7,5 tone);

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Murfatlar – Constanţa (7,5 tone);
DN22C Cernavodă – Murfatlar (7,5 tone).


15.40:  Nu se fac cursuri luni în 20 de județe, iar marți în 16, conform celei mai recente actualizări, transmise redacției de Ministerul de Interne. 

Luni:  Botoșani, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Marți:  Botoșani, Buzău, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Suceava, Teleorman, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

14.40:  La această oră, sunt închise două tronsoane de autostradă și 12 drumuri naționale, informează Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. 

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanța, pe care ninge viscolit); ninge între Fundulea şi Lehliu;

A4 Ovidiu – Agigea;

JUDEŢUL CONSTANŢA: 

DN 3 Ostrov – Murfatlar;
DN 22;
DN 3C;
DN 38;
DN 22A;
DN 39A;  (au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar – Constanţa şi

DN22C Cernavodă – Murfatlar; au fost redeschise DN 39D, DN 39C; DN 39B);

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 24D Tuluceşti – limită Vaslui;

JUDEŢUL IAȘI:

DN 28A Târgu Frumos – Pașcani – Moţca

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22(E87) Măcin – Tulcea către Constanţa;
DN 22D Măcin – Horia – Ciucurova – Două Cantoane;
DN 22A Cataloi  – Topolog – limită judeţul Constanţa;
DN 22F Nalbant – Horia; (DN 22E Garvăn – I.C.Brătianu a fost redeschis, în condiţii de iarnă).

JUDEŢUL VASLUI:

DN 24A Murgeni – Fălciu; (pe DN 26 Murgeni – limită Galaţi, traficul s-a reluat în condiţii dificile, de iarnă);

JUDEŢUL SUCEAVA: 

DN 17 Suceava – Păltinoasa a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului – Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti – Suceava;

Drumuri cu restricţie de tonaj:

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 26 (7,5 tone) ;
DN 26A (7,5 tone);

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Murfatlar – Constanţa (7,5 tone);
DN22C Cernavodă – Murfatlar (7,5 tone);


13.30: Precizări MAI: Nu mai sunt oameni blocați pe drumurile înzăpezite


Un român în vârstă de 46 de ani a murit de frig, în Italia. Bărbatul a fost găsit mort lângă un debarcader din Messina, în nordul Siciliei. 


12.40: DN 17 Suceava – Gura Humorului a fost închis, duminică, din cauza viscolului, iar circulația a fost deviată pe DN 2E şi DN2. În continuare sunt închise tronsoane din alte cinci judeţe, precum şi porţiunea Lehliu-Gară – Constanţa, de pe A2, dar şi întreaga A4, informează Centrul Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. 

De la ora 12.00, sunt închise din cauza viscolului şi a zăpezii două tronsoane de autostradă şi 15 tronsoane de drumuri naţionale (pe 17 segmente):

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanţa, pe care ninge viscolit); ninge între Fundulea şi Lehliu;

A4 Ovidiu – Agigea;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Ostrov – Murfatlar;
DN 22;
DN 3C;
DN 38;
DN 22A;
Drumurile naţionale secundare către staţiuni (39D, 39C; 39B; 39A);

(au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar – Constanţa şi DN22C Cernavodă – Murfatlar);

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 24D Tuluceşti – limită Vaslui;

JUDEŢUL IAŞI:

DN 28A Târgu Frumos – Paşcani – Moţca

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22(E87) Măcin – Tulcea către Constanţa;
DN 22D Măcin – Horia – Ciucurova – Două Cantoane;
DN 22A Cataloi  – Topolog – limită judeţul Constanţa;
DN 22F Nalbant – Horia;

(DN 22E Garvăn – I.C.Brătianu a fost redeschis, în condiţii de iarnă).

JUDEŢUL VASLUI:

DN 24A Murgeni – Fălciu;

(pe DN 26 Murgeni – limită Galaţi, traficul s-a reluat în condiţii dificile, de iarnă);

JUDEŢUL SUCEAVA:

DN 17 Suceava –  Gura Humorului a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului – Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti – Suceava;

Drumuri cu restricţie de tonaj:

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 26 (7,5 tone) ;
DN 26A (7,5 tone);

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Murfatlar – Constanţa;
DN22C Cernavodă – Murfatlar;

În continuare, din cauza viscolului puternic circulaţia rutieră pe DN28 Târgu Frumos – Săbăoani se desfăşoară dificil pe tronsonul kilometric 8 – 26, între Târgu Frumos şi Pod Scheia (în judeţul Iaşi), şoferii fiind însoţiţi de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi utilaje de deszăpezire.

Vizibilitatea este redusă şi pe DN2A, DN3A şi DN3B, în judeţul Ialomiţa. La fel şi în judeţul Neamţ, pe DN2 şi DN15D (în zona Roman – Horia, spre judeţul Bacău).


În județul Brăila, autoritățile încearcă să spargă sloiurile de gheață formate pe mai multe sectoare ale Dunării, potrivit informațiilor furnizate de către ISU agenției Agerpres. 

”În aceste condiții, traficul pe Dunăre este greoi. Se caută soluții pentru aducerea unui spărgător de gheață de la Galați. La trecerea BAC Smârdan, circulă doar bacurile de capacitate mare”, a arătat Ștefan Stoian. 

În ceea ce privește traversarea Dunării spre Insula Mare a Brăilei, BAC-urile circulă doar pentru situații de urgență.


12.00: Patru oameni au murit din cauza frigului, în ultimele două zile, potrivit Realitatea TV. 

Un om fără adăpost a murit de hipotermie în Maramureș, ridicând numărul victimelor la patru.  

Doi morți s-au înregistrat la Constanța. “Echipajele ambulanţei au fost solicitate să intervină la două persoane cunoscute cu afecţiuni medicale severe care erau deja decedate la momentul sosirii medicilor, nemaiputând fi executate manevrele de resuscitare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAI. 

O femeie a murit de frig la Vaslui. ”Femeia a fost găsită îngheţată în faţa porţii locuinţei sale, fiind decedată de mai multe ore. Victima era cunoscută ca şi o consumatoare de băuturi alcoolice astfel încât, cel mai probabil, a căzut în zăpadă, fără a mai reuşi să se ridice”, a declarat, duminică, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.


CFR Călători a publicat o nouă listă a trenurilor care sunt în circulație, iar lista celor 48 care au fost anulate rămâne în vigoare. 

– circulă tren IR 12790-1, în relația Constanța (13:00) – Fetești – Buzău – Mărășești – Iași, care va înlocui IR 1861/-2, cu opriri suplimentare în stațiile Palas, Valul lui Traian, Basarabi și Platonești

– circulă tren IR 12791 (ramură de la tren suplimentar IR 12790-1), în relația Mărășești – Suceava Nord, in locul trenului IR 1857

După ora 10 dimineața, circulă pe această rută sunt:

>>spre CONSTANȚA:

IR 1585 plecare din București Nord la ora 14

IR 1589 plecare din Bucureşti Nord la ora 17 IR 1635 plecare din București Nord la ora 20.20

R 13085 plecare din București Obor la 17

>>de la CONSTANTA:

IR 1584 plecare din Constanța la ora 14, cu destinația București Nord

IR 1586 plecare din Constanța la ora 17, cu destinația Bucu6resti Nord 

R 8004 plecare din Constanța la ora 14:41, cu destinația București Obor


10.25:  Noi atenţionări cod galben de viscol; au fost avertizate judeţe din sudul şi centrul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit, duminică dimineaţă, codul galben pentru judeţul Mehedinţi până la ora 15.00, emiţând totodată atenţionări şi pentru Olt şi Dolj, valabile până la aceeaşi oră.


Duminică dimineață, Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și Carpații Orientali și Meridionali se află în continuare sub cod galben de ninsoare, iar întreaga țară se află sub cod galben de ger, cu temperaturi cuprinse  între -16 şi -10 grade. De asemenea, este în vigoare și un cod de viscol, valabil în 22 de județe. 

Avertizarea de viscol vizează judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea. În aceste zone vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-60 km/h şi, pe arii restrânse, 70-75 km/h, spulberând şi troienind zăpada, potrivit reprezentanţilor ANM.


Citește și: România, trei zile cu temperaturi foarte scăzute. Surse: A2 a fost închisă la patru ore după ce polițiștii au raportat că vizibilitatea era sub un metru. Grindeanu, către autorități: Vreau să vă gândiți că sunt blocați fiii, mamele și soțiile voastre | FOTO+VIDEO


Citește și opinia lui Cristian Hagi pe tema modului în care au acționat autoritățile după atenționările de vreme rea:

Câteva ore de cod roșu au învins o jumătate de Românie. Dar dacă va fi mai rău? | OPINIE


Conform celei mai recente situații prezentate de Centrul Infotrafic al Poliției Române, vizibilitatea este foarte redusă pe DN28 Târgu Frumos – Săbăoani între kilometrii 8 – 26, în judeţul Iaşi, unde este viscol, iar traficul se desfăşoară controlat, şoferii fiind însoţiţi de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi utilaje de deszăpezire. Vizibilitatea este redusă şi pe DN2A, DN3A şi DN3B, în judeţul Ialomiţa.

Sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului următoarele sectoare de drumuri naţionale:

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanţa, pe care ninge viscolit);

A4 Ovidiu – Agigea;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 Ostrov – Basarabi – Constanţa; pe tronsonul Basarabi – Constanţa circulaţia a fost reluată pentru scurt timp, pentru urgenţe, controlat, dar s-a format pod de  gheaţă;

DN22C (circulaţia a fost reluată pentru scurt timp, pentru urgenţe, controlat, dar s-a format pod de  gheaţă);

DN 22;

DN 3C;

DN 38;

DN 22A;

Drumurile naţionale secundare către staţiuni (39D, 39C; 39B; 39A);

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 24D Tuluceşti – limită Vaslui;

JUDEŢUL IAŞI:

DN 28A Târgu Frumos – Paşcani – Moţca

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22(E87) Măcin – Tulcea către Constanţa;

DN 22E Garvăn – I.C.Brătianu;

DN 22D Măcin – Horia – Ciucurova – Două Cantoane;

DN 22A Cataloi  – Topolog – limită judeţul Constanţa;

DN 22F Nalbant – Horia;

JUDEŢUL VASLUI:

DN 24A Murgeni – Fălciu;

(pe DN 26 Murgeni – limită Galaţi, traficul s-a reluat în condiţii dificile, de iarnă);

Drumuri cu restricţie de tonaj:

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 26 (7,5 tone) ;

DN 26A (7,5 tone).


De asemenea, CFR Călători a anulat 48 de trenuri – cele mai multe fac legătura între Capitală şi estul ţării. Trenurile anulate le găsiți aici.

CFR precizează că lista va fi actualizată, în funcţie de condiţiile meteo. În Gara de Nord din Capitală, cea mai mare întârziere, de 140 de minute, este consemnată în cazul unui tren care urma să sosească de la Satu Mare.

Circulația este adaptată conditiilor meteo nefavorabile cu temperaturi extrem de scazute pe raza a patru regionale: București, Craiova, Galați, Constanța. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare, mai anunță CFR. 

În cursul acestei zile, legătura pe calea ferată între București și Constanța și retur este asigurată cu mai multe trenuri. IR 1583 este primul tren care pleaca la ora 9h30 din București cu destinația Constanța, iar trenul IR 1636 primul care a plecat în această dimineață, la ora 05:30 din Constanța spre Capitală.

Următoarele programate până la ora 9:00 să circule pe această rută sunt:

>>spre CONSTANȚA:

R 13081 plecare București Obor ora 07:38

>>de la CONSTANȚA:

R 8002 plecare Constanța la 5:54 cu destinatia Bucuresti Obor

IR 1580 pl Constanța ora 8h30 cu Bucureşti Nord


Sâmbătă noaptea, 13 oameni au fost salvați, în județul Constanța, de utilaje ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP). Mai multe mașini și un microbuz au rămas înzăpezite între localităţile constănţene Nazarcea şi Poarta Albă. Din cele 13 persoane, trei au rămas la Nazarcea, iar 10 au fost duse la Ovidiu unde au fost cazate la un hotel.

De asemenea, şenilata RAJDP a intervenit sâmbătă seara la un caz medical. O femeie din localitatea General Scărişoreanu a chemat ambulanţa pentru că fetiţa ei, în vârstă de un an şi opt luni, avea febră 39,8. Pentru că drumurile sunt înzăpezite a fost trimisă şenilata care a preluat-o pe femeie şi pe fetiţa ei, le-a dus până la Agigea unde erau aşteptate de ambulanţă, fiind transportate apoi la Spitalul Judeţean Constanţa. 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, au anunţat că în cursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă au fost salvate 504 persoane care rămăseseră blocate pe mai multe drumuri din judeţul Constanţa şi au fost deszăpezite 224 de autoturisme. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă