7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRomânia curată: Bogdan Licu, acuzat de plagiat și dator nașului inculpat pentru...

România curată: Bogdan Licu, acuzat de plagiat și dator nașului inculpat pentru corupție, este propus pentru un nou mandat de procuror general adjunct

Ministrul Justiției, Raluca Prună, face o propunere foarte controversată, arag atenția jurnaliștii de la romaniacurata.ro. Este vorba despre Bogdan Licu pe care ministrul îl propune pentru un nou mandat, deși este acuzat de plagiat și a încasat un împrumut ciudat de la nașul său cercetat pentru corupție.

”Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, l-a propus pe Bogdan Licu ca adjunct al procurorului general pentru un nou mandat de 3 ani, deşi acesta, la rândul lui, este acuzat de plagiat, informează surse judiciare. Licu a mai ocupat această poziţie pentru un mandat de 3 ani şi, din luna mai, o ocupă ca interimar”, scrie jurnalistul Alex Costache.

Acesta atrage atenția că propunerea controverastă vine în contextul în care Laura Codruța Kovesi este verificată, după ce deputatul Sebastian Ghiță a acuzat mușamalizarea verdictului comisiei care a respins inițial acuzele de plagiat din lucrarea de doctorat a șefei DNA.


Citește și comentariul pe această temă:
Gașca lui Oprea este încă foarte puternică dacă Licu primește un nou mandat. Mai puternică decât Iohannis? | OPINIE



Jurnalista Emilia Șercan este cea care l-a acuzat pe Bogdan Licu de plagiat, dar comisia specială care dă verdicte de plagiat, CNATDCU, nu s-a pronunțat încă. Conform sursei citate, Licu ar fi copiat mai bine de jumătate din teza sa, printre care şi de la judecătorul CSM Cristi Danileţ.

După ce a izbucnit scandalul, Bogdan Licu a făcut o cerere de renunțare la titlul de doctor, alături de alte persoane importante care au luat doctorate la școala SRI pe care o păstorea Gabriel Oprea, plagiator dovedit. Ministerul Educației a respins însă aceste cereri.

E vecin cu Ponta, în blocul condamnatului Nicolae Dumitru, alias Niro

România curată mai atrage atenția asupra faptului că Bogdan Licu a luat un împrumut bizar de la un om de afaceri inculpat pentru corupție. Acesta a declarat că a luat împrumut 300.000 de euro de la Mircea Tudor, aflat acum sub control judiciar. Cu acei bani, Licu a cumpărat un apartament într-un bloc construit de omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis Niro, unde este vecin cu Victor Ponta și Ilie Sârbu.

Niro execută o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 4 luni în urma sentinței definitive din dosarul Microsoft I.

Licu ar fi închiriat acest apartament și astfel susine că a obținut 24.300 de euro venit anul trecut, a mai informat romaniacurata.ro.

”Omul de afaceri Mircea Tudor, considerat inventatorul scannerului pentru avioane, este acuzat că ar fi pus la bătaie 1,5 milioane de euro ca să obţină contracte de securizare a frontierelor la Autoritatea Vămilor. Compania lui Mircea Tudor a încheiat, între 2010 -2011, contracte cu Vama de 79 de milioane de lei”, se arată pe romaniacurata.ro

Daniel Befu, jurnalist la România Curată a reuşit să stea de vorbă cu Mircea Tudor care a declarat:

“S-au strâns relaţiile (e vorba de relaţiile cu Bogdan Licu – n.r.) între noi până când am devenit foarte buni prieteni. După aia i-am propus să se mute lângă mine. Eu eram deja în Baloteşti şi s-a mutat. A fost un teren de vânzare. I-am zis: «Bogdan, e un teren de vânzare aproape, la două case de mine». Şi când şi-a făcut casa în Baloteşti, el a vândut prin Bucureşti ceva şi i-au ajuns banii doar să-şi cumpere teren, nu să-şi facă şi casă. Şi i-am zis «Ok, te ajut». E cel mai bun prieten al meu. Acum suntem vecini la 3 case distanţă. Ne vizităm în fiecare săptămână. Mâncăm împreună, bem împreună, vorbim despre femei, despre proiectele mele. Eu n-am apartament în Central Park. Bogdan a zis: «Eu vreau ­să-mi iau apartament în Central Park şi nu satisfac condiţiile de creditare» Şi am zis: «Ok, te susţin eu» Şi cu asta ­basta”.

România curată expune și legătura cu soţia lui Florian Coldea, prim-adjunctul SRI. Citiți mai multe aici!

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă