21.7 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia este solidară cu Marea Britanie. Reacții ale politicienilor români în urma...

România este solidară cu Marea Britanie. Reacții ale politicienilor români în urma atentatului de la Londra

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, în urma atentatului de la Londra, că România este solidară cu Marea Britanie.

”Sunt alături de românii răniţi în atacul teribil din Londra şi de toţi cei afectaţi. Condoleanţe familiilor victimelor. RO solidară cu UK”, a scris preşedintele Iohannis pe contul lui de Twitter.

Doi cetăţeni români, un bărbat și o femeie, au fost răniţi în atacul de la Londra şi au fost transportaţi la spital, a anunţat anterior Ministerul de Externe de la București.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris miercuri seara, pe Facebook, că îşi exprimă întreaga solidaritate cu poporul şi guvernul britanic în urma atacului terorist care a avut loc la Londra şi că are încredere în faptul că Guvernul Grindeanu monitorizează cu atenţie evoluţia situaţiei, inclusiv în ceea ce priveşte eventualitatea apariţiei unor noi date privind cetăţeni români afectaţi de atac.

„În urma atacului terorist care a avut loc astăzi, la Londra, îmi exprim întreaga solidaritate cu poporul şi guvernul britanic. Faptul că atacul a avut loc lângă clădirea Parlamentului, simbol al democraţiei şi pluralismului, arată că a fost îndreptat împotriva valorilor care stau la baza statelor europene moderne, ceea ce îl face cu atât mai condamnabil”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a transmis condoleanţe familiilor victimelor, exprimându-şi speranţa că cetăţenii români răniţi beneficiază de cea mai bună îngrijire.

„Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi sper că toate persoanele rănite în atac, în particular cetăţenii români răniţi, beneficiază de cea mai bună îngrijire şi asistenţă medicală”, a completat liderul social-democraţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că are încredere în Guvernul Grindeanu că va monitoriza „cu atenţie” evoluţia situaţiei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premieră în SUA! A început procesul penal împotriva fostului președinte Donald Trump

Astăzi a început la New York procesul penal în care fostul preşedinte american Donald Trump este acuzat că a încercat să cumpere discreţia unei...

FOTO. Sărbătoare la Leverkusen! „Farmaciștii” au câștigat primul titlu din istorie

Bayer Leverkusen a învins-o cu 5-0 pe Werder Bremen, grație golurilor lui Victor Boniface (25-penalty), Granit Xhaka (60) şi Florian Wirtz (68, 83, 90),...

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...
Ultima oră
Pe aceeași temă