10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia sărbătoreşte! Rămâi pe Românialibera.ro să vezi ce se întâmplă de...

România sărbătoreşte! Rămâi pe Românialibera.ro să vezi ce se întâmplă de Ziua Naţională

IMAGINI SPECTACULOASE. Cum s-a văzut parada de 1 Decembrie de pe Arcul de Triumf

Un copil a murit, la Oradea în urma crosului organizat miercuri cu ocazia Zilei Naţionale

Detaşamentul Călare al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) a defilat, joi, pentru prima dată în istoria României la parada militară organizată de Ziua Naţională.

“Este vorba de Detaşamentul Călare din cadrul PLMB – format din 24 de călăreţi – care, în acest an, şi-a îndeplinit cu succes toate misiunile executate în domeniul ordinii şi siguranţei publice în Capitală”, arată Poliţia Locală, într-un comunicat de presă.

Detaşamentul Călare din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a fost înfiinţat în anul 2009 din dispoziţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, informează Mediafax.

UPDATE:Ministrul de Interne, Traian Igaş, la Alba Iulia: “Iubesc România pentru că sunt român şi spiritul de a fi bun român l-am moştenit de la părinţi”

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, joi, la Alba Iulia, că iubeşte România pentru că este român, adăugând că “spiritul de a fi bun român” l-a moştenit de la părinţii şi bunicii săi, informează MEDIAFAX.

“Iubesc România pentru că sunt român şi spiritul acesta de a fi bun român l-am moştenit de la părinţii mei şi de la bunicii mei, care şi ei au fost adevăraţi români. Cred că spiritul acesta trebuie să îl transmitem mai departe şi copiilor noştri”, a spus Traian Igaş.

El s-a declarat fericit că are posibilitatea să participe, împreună cu foarte mulţi români, la “sărbătoarea românilor” şi a spus că a venit la Alba Iulia “cu sufletul deschis”.

Ministrul a vorbit şi despre parada militară organizată la Alba Iulia de Ziua Naţională, în cadrul căreia au defilat angajaţi din structurile MAI, spunând că este prima de acest fel organizată după Revoluţia din 1989.

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a sosit, joi, în jurul orei 14.30, în Piaţa Obor din Capitală, unde sunt împărţite, de Ziua Naţională, peste 16.000 de porţii de fasole cu costiţă.

Şeful statului a sosit în zonă cu coloana oficială. El a parcurs apoi circa o sută de metri pe jos, pe traseu dând mâna cu oamenii, cărora le-a urat «La mulţi ani!» şi sănătate.

Traian Băsescu a venit îmbrăcat într-o ţinută lejeră.

În Piaţa Obor se află câteva sute de persoane.

La ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele se află în sediul Primăriei Sectorului 2, conduse de Neculai Onţanu.

INEDIT: Câinii maidanezi au defilat la parada de la Râmnicu Vâlcea, alături de militari

UPDATE:Sociali-democraţii veniţi la Alba-Iulia au părăsit Sala Unirii după ce Hava a spus că unii au venit la Alba doar ca să fie văzuţi
Înainte de începerea ceremonialului de primire a soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, între reprezentanţii PDL ai administraţiei locale şi judeţene şi membrii delegaţiei PSD au existat discuţii în contradictoriu din cauza faptului că membrii PSD au ocupat cea mai mare parte a sălii.

Membrii delegaţiei din cele două partide au părăsit zona în care se desfăşura ceremonialul de depunere de coroane de flori de la statuia lui Mihai Viteazul înainte ca festivităţile să se încheie şi au ocupat aproape în întregime Sala Unirii, spre nemulţumirea reprezentanţilor administraţiei locale din Alba Iulia şi ai administraţiei judeţene.

UPDATE: S-a încheiat parada militară de la Bucureşti. Oficialităţile, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, pleacă din zona Arcului de Triumf. Înainte să părăsească locul paradei, Traian Băsescu a făcut baie de mulţime. Simpatizanţii i-au strâns mâna preşedintelui şi i-au spus ce nemulţumiri au. Au fost însă şi oameni care i-au adresat reproşuri, precum şi unii care l-au huiduit.

UPDATE: Emil Boc adeclarat că la Alba-iulia: “Iubesc România în primul rând pentru oamenii pe care îi are, pentru căldura, pentru sufletul, inima şi ospitalitatea de care au dat dovadă întotdeauna. Iubesc România pentru bogăţiile pe care le are, pentru frumuseţile naturale pe care le are şi nu în ultimul rând iubesc România pentru istoria pe care o are. Puţine popoare se pot mândri cu o istorie precum românii, iar faptul că în decursul istoriei am reuşit să rămânem neatârnaţi am reuşit să ne conservăm limba română, am rămas în decursul secolelor ceea ce suntem. Acesta este un miracol şi un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi”.

UPDATE: A început parada în Bucureşti.

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu asistă la manifestările de la Arcul de Triumf din Capitală. Alături de şeful statului se află ministrul Apărării Gabriel Oprea. Sosirea la Arcul de Triumf, şeful statului a fost întâmpinat de garda de onoare, care i-a prezentat onorul şi a intonat imnul de stat.

Între miniştrii prezenţi se află Gabriel Oprea, Daniel Funeriu, Cătălin Predoiu, Elena Udrea, care a venit însoţită de un copil.

De asemenea, asistă şefii SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, SRI, George Maior, STS, Marcel Opriş, SPP, Lucian Pahonţu.

La Arcul de Triumf au mai sosit prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaiei, primarul general, Sorin Oprescu, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, care este îmbrăcat în uniformă militară. Şi Ilie Năstase a venit îmbrăcat în uniformă militară.

Mai sunt prezenţi, Laura Codruţa Kovesi, Augustin Zegrean, Nicolae Văcăroiu, Petre Roman, Cristian Diaconescu, Anghel Iordănescu, prinţul Paul, ambasadori acreditaţi la Bucureşti.

Potrivit autorităţilor, la paradă asistă aproximativ 7.000 de persoane.

UPDATE: Emil Boc, hiuduit la Alba-Iulia în timpul ceremoniilor organizate la statuia lui Mihai Viteazul, unde a depus o coroană de flori.

Premierul Emil Boc a ajuns în jurul orei 10.00 la Alba Iulia , unde au loc manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, iar în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul a fost huiduit de mai multe persoane din mulţime, acestea strigând şi “Hoţii”.

Rămȃneţi pe Romanialibera.ro pentru a afla totul despre cum sărbătoresc romȃnii şi ȋn celelalte oraşe din ţară.

UPDATE: Noul şef al Senatului, Vasile Blaga, a participat la ceremonialul depunerilor de croane la Monumentul “Eroilor militari români, căzuţi la datorie, din parcul copilului.

150 de membri ai Noii Drepte au participat la manifestările de la Sfântu Gheorghe

Vezi cine a defilat la Râmnicu Vâlcea

Vezi cum se sărbătoreşte la Alba-Iulia

Timişoara este în sărbătoare.

Concerte de muzică populară la Mureş


Vezi ce activităţi se desfăşoară în Capitală:

-începând cu ora 08.00 va avea loc ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul „Eroilor militari romani căzuţi la datorie” din Parcul Copilului.

– începând cu ora 10.00 va avea loc ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul „Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol I

– începând cu ora 11.00 în zona Arcului de Triumf, vor avea loc manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, încheiate cu o paradă militară.

– între orele 17.00 – 19.00, va avea loc retragerea cu torţe pe traseul: Palatul Cercului Militar – B-dul Regina Elisabeta – Piaţa Operei – B.dul Eroilor Sanitari – B-dul Eroilor – str. Gheorghe Marinescu – Şos. Cotroceni – Piaţa Leu – B-dul Vasile Milea – sediul Regimentului 30 Gardă şi Protocol „Mihai Viteazul”.


Citiţi mai multe despre Parada militară de 1 Decembrie bulversează traficul în Bucureşti. Vezi care sunt străzile blocate

 

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă