14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialRomânia şi Canada, schimb de informații pe tema impactului de mediu al...

România şi Canada, schimb de informații pe tema impactului de mediu al proiectelor miniere

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, după o întâlnire cu omologul său canadian, că au convenit ca România și Canada să schimbe informații despre procedurile de evaluare a impactului de mediu, în cazul proiectelor miniere de mare capacitate, relatează Mediafax.

"Am convenit, de principiu, ca România și Canada să identifice modalități prin care pot schimba informații pe tema procedurilor de evaluare a impactului de mediu, în cazul proiectelor miniere de mare capacitate", a spus Korodi, după întâlnirea de la New York, unde este prezent la Summit-ul Națiunilor Unite privind schimbările climatice.

Potrivit Ministerului Mediului, cei doi miniștri au convenit, de principiu, să dezvolte un sistem care să permită schimbul de informații referitoare atât la procedurile de evaluare a impactului de mediu al mineritului de mare capacitate, cât și la principalele companii și la practicile și procedurile utilizate de acestea în activitatea de minerit.

"Cu această ocazie, ministrul canadian Leona Aglukkaq a admis că, în acest domeniu, Canada derulează proceduri complexe de evaluare, exprimându-și deschiderea pentru un schimb bilateral de experiență la nivelul agențiilor de mediu, care să vizeze procedurile și etapele în evaluarea proiectelor din domeniu", se mai arată într-un comunicat de presă.

La Summit, Attila Korodi a avut întâlniri bilaterale şi cu omologii săi din Portugalia, Slovacia, Israel și Germania.

Întâlnirea bilaterală româno-slovacă a abordat, printre altele, subiecte din sectoarele managementului deșeurilor și calității aerului, precum și aspecte referitoare la alocările diferențiate ale fondurilor din bugetul UE, sub noul cadru financiar 2014 – 2020.

La întâlnirea cu Korodi, ministrul federal al Mediului și Securității Nucleare din Germania, Barbara Hendricks, a propus ca, în viitorul apropiat, cele două state să dezvolte un parteneriat în domeniul eficienței energetice, printr-un proiect pe care Germania să-l implementeze într-un oraș din România.

Cele mai citite

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...
Ultima oră
Pe aceeași temă