16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialRomânia va găzdui Summitul șefilor de stat și de guvern din statele...

România va găzdui Summitul șefilor de stat și de guvern din statele SEECP

Președintele Traian Băsescu va găzdui, miercuri, la Palatul Cotroceni, Summitul șefilor de stat și de guvern din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP).

La Summit urmează să participe cele 12 state membre din regiune: Republica Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Republica Croația, Republica Elenă, Republica Turcia, Republica Serbia, Republica Slovenia, Republica Moldova, Muntenegru și Fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei, precum și, în calitate de invitați, vor lua parte reprezentanți ai Priștinei, comisarul european pentru Extindere, domnul Štefan Füle, și secretarul general al Consiliului Cooperarii Regionale (RCC), domnul Goran Svilanović.

România deține mandatul de Preşedinţie-în-exerciţiu al SEECP 2013 – 2014. Obiectivul-cheie al Președinției-în-exercițiu române a fost sincronizarea acțiunilor desfășurate în cadrul acestui format de cooperare regională cu eforturile statelor regiunii de integrare europeană și euroatlantică.

Vineri, 20 iunie, a avut loc la București Cea de-a treia reuniune a miniştrilor Afacerilor Externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), organizată de România, care a fost dedicată prezentării activităților Președinției-în-exercițiu române a SEECP și discutării ultimelor evoluții la nivel regional.

Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), înfiinţat în 1996, este o structură de cooperare regională neinstituţionalizată care a fost concepută ca expresie a solidarităţii dintre statele din zonă. Statele participante la SEECP sunt Republica Albania, Bulgaria, Republica Elenă, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România, Republica Serbia, Republica Turcia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Croaţia, Republica Moldova, Muntenegru şi Republica Slovenia.

Cele mai citite

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă