8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRomanii, printre cei mai religiosi din lume

Romanii, printre cei mai religiosi din lume

Pentru opt din zece romani, religia joaca un rol important in viata. Mai religiosi decat romanii sunt irakienii, iranienii, egiptenii si locuitorii din Bangladesh si Sri Lanka.

Aproximativ 78% dintre romani au raspuns afirmativ la intrebarea "Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi?", conform rezultatelor unui sondaj Gallup, citat de EU Observer.

Procente mai mari decat romanii nu mai au decat irakienii (79%) si iranienii (83%).

Cele mai religioase tari din UE sunt Italia, Portugalia, Polonia, Romania si Grecia, reiese din sondaj, citat de ziare.com.

Totusi, topul celor mai religioase state din lume nu este condus de o tara din UE, ci de Egipt, unde toti cei intrebati au raspuns pozitiv. Urmeaza Bangladesh si Sri Lanka (fiecare cu 99%).

Cateva state africane, Congo, Malawi si Senegal, alaturi de Indonezia si Emiratele Arabe Unite sunt, de asemenea, printre statele in care religia este foarte importanta.

La polul opus se afla Estonia, tara cu cei mai putini cetateni credinciosi (14%). Aceasta este urmata de statele nordice, precum Suedia (17%) si Danemarca (18%). Religia nu este foarte importanta pentru cetatenii din Marea Britanie, Finlanda, Olanda, Lituania, Letonia si Bulgaria.

Potrivit analistilor Gallup, rezultatele sondajului pot fi partial explicate de faptul ca "nivelul religios al populatiei este in stransa legatura cu nivelul de trai".

Opt dintre cele 11 tari unde aproape toti respondentii au raspuns pozitiv la intrebarea "Este religia un factor important in viata?" sunt natiunile mai sarace din Africa si Asia.

In SUA, doua treimi dintre cei chestionati au raspuns pozitiv, aceasta fiind cea mai credincioasa "tara bogata" inclusa in clasament. Studiul a fost efectuat in 143 de tari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă