4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânii care au murit în atentatele din Paris, înmormântaţi în capitala franceză

Românii care au murit în atentatele din Paris, înmormântaţi în capitala franceză

Tinerii decedaţi în atentatele de vinerea trecută, din Paris, Lăcrămioara Pop și Ciprian Ionuț Calciu, vor fi înmormântați, sâmbătă, în capitala franceză, informează Mediafax.

Potrivit primarului comunei maramureşene Coaș, Sabin Raț, cei doi vor fi înmormântaţi în Franţa, din dorinţa părinţilor.

“Am vorbit cu unchiul Lăcrămioarei, Vasile Pop, care trăiește în Coaș și a spus că și ea și bărbatul cu care avea un băiețel, Ciprian Ionuț Calciu, vor fi înmormântați, sâmbătă, la Paris. Așa au cerut părinții lor. La înmormântare vor participa și cele două surori și fratele Lăcrămioarei, precum și mama ei, care era plecată în Franța de mai mult timp, împreună cu fiica de 11 ani a Lăcrămioarei dintr-o relație anterioară. Noi, la Coaș, vom face, sâmbătă, o slujbă de pomenire la biserică în memoria ei”, a spus Raț.

Sâmbăta trecută, Ministerul Afacerilor Externe au anunţat că doi cetăţeni români au murit în atentatele de la Paris, informaţia fiind confirmată de autorităţile franceze. Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris, care au avut loc în şase zone ale oraşului şi au fost revendicate de gruparea Stat Islamic, este de 132 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Tot sâmbăta trecută, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, anunța, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, că în atentatele teroriste de la Paris a murit și o tânără din Baia Mare.

Citeşte şi:  Atentatele din Paris: Bilanţul victimelor a ajuns la 132 de morţi

“În aceste momente tragice prin care trece națiunea franceză și care au îndoliat întreaga lume, îmi exprim regretul profund și compasiunea. Cu atât mai mult cu cât în sângerosul atac și-a pierdut viața o băimăreancă de-a noastră. Rugăciunile mele se îndreaptă spre toți cei care au pierdut pe cineva drag în acest tragic atentat, spre francezi, români, băimăreni. (…) Cred că fiecare dintre noi, oamenii simpli, trebuie să transmitem dorința noastră de pace. Să lăsăm deoparte divergențele, războaiele și permanenta luptă pentru putere. Nimic bun nu aduce umanității dacă acest război dintre creștini și musulmani continuă. Mai mult ca oricând avem nevoie de egalitate, libertate și fraternitate. Pe plan mondial”, scria Cătălin Cherecheș pe pagina sa de Facebook.

Lăcrămioara Pop, în vârstă de 29 de ani, era din localitatea Coaș, județul Maramureș, iar vinerea trecută, când au izbucnit rafalele teroriștilor, se afla împreună cu iubitul ei pe terasa unui restaurant din Paris, la aniversarea unei zile de naștere. În urma atacurilor, și-a pierdut viața și iubitul femeii, Ionuț Ciprian Calciu, de 31 de ani, din Tulcea.

Oamenii din comuna Coaș spuneau că Lăcrămioara Pop era o fată deosebită, muncitoare, care plecase în Franța de mai mulți ani în căutarea unei vieți mai bune. Acolo l-a cunoscut pe Ionuț, cu care avea un băiețel de un an și jumătate.

Lăcrămioara mai avea o fată de 11 ani, din prima căsătorie, pe care o adusese la Paris în urmă cu câteva luni. Tot atunci a mers la Paris și mama Lăcrămioarei, pentru a o ajuta cu cei doi copii.

Tatăl Lăcrămioarei a murit anul trecut, iar cele două surori ale sale și fratele sunt plecați și ei din țară, în Austria și Italia. Singurele rude rămase în Coaș sunt o mătușă și un unchi, Viorica și Vasile Pop.

Primarul comunei Coaș, Sabin Raț, declara că o cunoștea pe Lăcrămioara Pop, care era o fată harnică și săritoare.

“Am cunoscut-o, era o fată harnică și săritoare, a plecat cam acum 10 ani în Franța să își facă un rost. A lăsat în urmă o fetiță de 11 ani din prima relație și un băiețel de un an și jumătate pe care l-a avut cu bărbatul cu care trăia la Paris și care era din Tulcea. Mai avea două surori și un frate, dintre care una lucrează în Austria și alta în Italia, iar fratele lucra și el în străinătate. S-a văzut munca făcută de ei, cu banii strânși au investit într-o casă nouă și au modernizat casa părintească. Duminică, la biserică s-a discutat despre tragedia asta și cum putem să îi ajutăm familia, să vedem dacă se va decide să fie înmormântată în Coaș. Oamenii din sat o plâng și s-au rugat la biserică pentru sufletul ei”, spunea primarul.

Potrivit acestuia, cei doi tineri “o duceau bine la Paris și erau fericiți”.

“Și Lăcrămioara și bărbatul ei lucrau, el era mecanic de lifturi, ea lucra ca barman – ospătar, aveau slujbe bune amândoi. O duceau bine acolo, erau fericiți la Paris”, afirma Sabin Raț.

El adăuga că, din informațiile sale, părinții lui Ionuț Ciprian Calciu ar dori ca cei doi să fie înmormântați în Franța.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă