19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRomanii care au speriat Marea Britanie

Romanii care au speriat Marea Britanie

Doi romani – Neculai Margineau si Florin Dumitru – se numara printre cei mai periculosi fugari straini care se ascund in Marea Britanie.

Autoritatile britanice au publicat o lista cu cei mai periculosi zece infractori straini care se ascund in Marea Britanie, printre ei figurand doi romani dati in urmarire pentru infractiuni comise in tara. Cei zece – cetateni polonezi, lituanieni, romani si un britanic – sunt  suspectati de crime, violuri, rapiri, tortura, furturi si inselaciuni si sunt cautati de autoritatile din tarile de origine, dar si de politia din Statele Unite.
Cel mai periculos dintre cei doi romani aflati pe lista Scotland Yard este considerat bacauanul Neculai Margineanu, suspectat de omor calificat. Dat in urmarire prin mandat de arestare european de catre autoritatile romane, barbatul de 49 de ani este suspectat ca a omorat  in bataie un agricultor din comuna serbesti, judetul Bacau, in momentul in care fermierul il prinsese furand animale din curtea sa. Crima a avut loc pe 19 mai 1998. Politia britanica nu a precizat momentul in care Margineau a intrat pe teritoriul britanic, insa considera ca acesta s-ar ascunde in Londra, posibil in zonele Mitcham, Surrey si Norh Enfield.

Cel de-al doilea cetatean roman aflat pe lista Scotland Yard cu fugari straini foarte periculosi este Florin Dumitru. Tanarul in varsta de 22 de ani este acuzat de jaf armat. Conform politiei britanice, in luna martie a acestui an, Dumitru a jefuit un om de afaceri dupa ce a intrat prin efractie in casa acestuia si l-a amenintat cu o arma. Conform indiciilor politistilor londonezi, Dumitru ar avea legaturi in orasul britanic Birmingham.
Alaturi de cei doi romani, pe lista politiei britanice mai figureaza doi frati originari din Polonia, suspectati ca au batut si violat o adolescenta in Polonia pe 1 ianuarie 2002. Cei doi sunt cautati, de asemenea, si pentru alte sase atacuri de natura sexuala comise in tara de origine. Pe lista se mai afla un lituanian cautat pentru viol, un alt polonez cautat pentru viol si trafic de droguri, un lituanian cautat pentru rapire, furt si extorcare, precum si un alt polonez cautat pentru tentativa de omor si atac armat.

Politia le-a publicat fotografiile pentru facilitarea capturarii, un gest neobisnuit in Marea Britanie. "Speram ca vigilenta populatiei ne va ajuta in a-i depista. Multe dintre aceste persoane sunt considerate periculoase si nu trebuie abordate. Insa daca vedeti vreuna sau credeti ca stiti unde locuieste, lucreaza sau ce locuri frecventeaza, atunci va cer sa anuntati politia", a spus sergentul Dean Coyle, din cadrul unitatii pentru extradari.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă