17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialROMATSA este pregătită să preia traficul aerian care evită Ucraina

ROMATSA este pregătită să preia traficul aerian care evită Ucraina

ROMATSA asigură deja un trafic aerian cu până la 30% mai mare față de o perioadă normală și este pregătită să susțină întreg traficul aerian deviat prin țara noastră după doborârea avionuluil malaysian în estul Ucrainei.

"ROMATSA este pregătită să facă faţă eventualei creşteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina. Regia a luat deja măsurile necesare pentru a asigura, în siguranţă, serviciile de navigaţie aeriană pentru aeronavele care survolează spaţiul aerian al României. În cazul în care vor exista solicitări din partea EUROCONTROL, regia este pregătită să asigure mai multe sectoare de dirijare simultan", se arată într-un comunicat remis joi seară, de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), scrie Mediafax.

Totodată, ROMATSA precizează că asigură "deja o creştere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutării zborurilor, în urma conflictului din Ucraina".

Un avion de pasageri al companiei Malaysia Airlines, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk.

Potrivit unui oficial din Ministerul ucrainean de Interne, peste 300 de persoane au murit în urma prăbuşirii avionului, printre victime fiind 23 de cetăţeni americani.

Franţa a îndemnat toate companiile aeriene să evite spaţiul aerian ucrainean.

Autorităţile ucrainene au închis toate rutele aeriene care tranzitează estul ţării, a anunţat Eurocontrol, citat de AFP.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă