12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Romeo Stavarache a fost arestat pentru 30 de zile pentru că...

UPDATE. Romeo Stavarache a fost arestat pentru 30 de zile pentru că a încălcat condiţiile de eliberare sub control judiciar

UPDATE. Primarul Bacăului, Romeo Stavarache,a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că a încălcat condiţiile de eliberare sub control judiciar stabilite de magistraţii instituţiei judecătoreşti, în dosarul în care a fost reţinut pentru luare de mită, după ce acesta a luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Bacău au emis mandate de arestare preventivă şi pe numele lui Liviu Cenuşă şi al lui Liviu Goian, cercetaţi în acelaşi dosar.

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a încălcat condiţiile de eliberare sub control judiciar stabilite de magistraţii instituţiei judecătoreşti, în dosarul în care a fost reţinut pentru luare de mită, informează România TV. Procurorii cer din nou arestarea primarului municipiului Bacău.

Stavarache, precum şi cei doi oameni de afaceri Liviu Cenuşă şi Liviu Goian, reţinuţi joi pentru luare de mită de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se află marţi la Curtea de Apel Bacău, unde o instanţă judecă o acţiune a procurorilor potrivit căreia cei trei ar fi încălcat condiţiile de eliberare sub control judiciar stabilite de magistraţii instituţiei judecătoreşti.

Potrivit acestora, Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă şi Liviu Goian, ar fi părăsit împreună în acelaşi autoturism sediul poliţiei municipale în seara în care au fost eliberaţi, ceea ce încalcă decizia judecătorească conform căreia acestora li s-a interzis să se întâlnească după eliberarea condiţionată.

Stavarache, s-a prezent luni la sediul poliţiei municipiului potrivit obligaţiei survenite ca urmare a deciziei Curţii de Apel Bacău de a-l elibera sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2008 – 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi, a pretins şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă