20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRusia pregăteşte un ATAC asupra României ? Elicoptere ANTITANC pe navele...

Rusia pregăteşte un ATAC asupra României ? Elicoptere ANTITANC pe navele din MAREA NEAGRĂ

Ministerul rus al Apărării a livrat Forţelor Aeriene ale Mării Negre, Flotei Mării Negre şi apărării antiaeriene o nouă serie de avioane şi elicoptere de luptă.

Lista acestora a fost difuzată, vineri, de oficiul de presă al Districtului militar de Sud al Federaţiei Ruse.

Lista începe cu numele unor avioane de luptă, oficial destinate să respingă un eventual atac aerian sau naval asupra Rusiei. Dar lista menţionează, spre final, şi elicopterele de atac Mil Mi-28.

Aceste aeronave sunt special destinate luptei împotriva vehiculelor blindate, inclusiv a tancurilor.

Utilizarea unor asemenea elicoptere împotriva Ucrainei ar fi improbabilă, întrucât Rusia poate lovi ţinte din Ucraina, mult mai uşor, de pe uscat – având o lungă frontieră terestră comună.

Citeşte şi: Parlamentul European: “Intensificarea presiunii Rusiei asupra României reprezintă un risc major”

Statele riverane Mării Negre care nu au frontieră terestră cu Rusia, deci care ar fi lovite cu elicopterele de pe nave, sunt România şi Bulgaria.

Lista echipamentelor militare livrate forţelor ruseşti din Marea Neagră, anunţată vineri, include avioane de luptă Suhoi Su-34 şi Su-30 M2, elicoptere de atac Mil Mi-28 şi elicoptere Mi-8 MTPR, destinate războiului electronic.

Comunicatul militar rusesc nu spune câte aeronave, din fiecare tip, au fost livrate, şi nici numele navelor din Flota Mării Negre pe care vor staţiona.

Citeşte şi: Stoltenberg: “NATO se bazează pe România, iar România se poate baza pe NATO”

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă