18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRusia SPIONEAZĂ exercițiul NATO din Marea Neagră. Ce navă românească îi interesează...

Rusia SPIONEAZĂ exercițiul NATO din Marea Neagră. Ce navă românească îi interesează pe ruși

Două avioane militare și o navă a Rusiei au urmărit manevrele de la ultimul exercițiu NATO din Marea Neagră, informează Digi 24.

Nava rusească, din clasa Moma, a aparţinut flotei civile ruseşti dar este modificată special pentru a realiza operațiuni de război electronic, cum ar fi cele de interceptare a comunicațiilor navelor NATO.

Marinarii români din echipajul fregatei Regina Maria au declarat că s-au obişnuit cu prezenţa navelor ruseşti la aproape fiecare exerciţiu maritim desfăşurat cu partenerii NATO.

„Unde este un exerciţiu militar, trebuie să apară şi o navă care încearcă să culeagă informaţii atât cât poate. Este o navă de cercetare care este undeva la 5 mile de noi. Tot timpul vor fi după noi sau depinde ce vor. Asta nu ne împiedică”, a declarat Teodor-Dorinel Ciobanu, ofiţer de cart Ops Room.

Exercițiul NATO din Marea Neagră se va încheia la data de 20 aprilie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă