10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSabin Orcan, despre ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu: Fostul şef SIE are...

Sabin Orcan, despre ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu: Fostul şef SIE are apropieri neortodoxe cu susţinătorii lui Putin din România

Jurnalistul Sabin Orcan, dezbate, alături de invitaţii săi, în cadrul emisiunii X-PRESS, de la B1 TV, situaţia corpului diplomatic din România sub conducerea lui Teodor Meleşcanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe.

Jurnalistul afirmă că ministrul de Externe al României şi-a obţinut doctoratul, la Geneva, cu sprijinul Securităţii, într-o perioadă în care cetăţenii români nu aveau voie să aibă paşaport. Sabin Orcan informează şi că fostul şef SIE are apropieri neortodoxe cu susţinătorii lui Putin din România.


Citeşte şi: Politologul Cristian Preda avertizează că activitatea MAE ar putea fi întinată de o “viziune dragniană”, ceea ce ar reprezenta o dramă pentru politica externă a României

Cristian Preda atrage atenţia asupra viitoarei relaţii dintre şeful MAE şi preşedintele Iohannis, subliniind că, există posibilitatea ca activitatea lui Meleşcanu să fie întinată de o “viziune dragniană”, ceea ce ar reprezenta o dramă pentru politica externă a statului român.

“Meleşcanu nu este un om lipsit de experienţă. Este un diplomat cu doctorat nu la Chişinău, ci la Geneva, dar dacă vrem să-i facem un portret corect, este de menţionat că Meleşcanu nu este Florin Iodache de la Justiţie. Întrebarea este: va putea colabora Meleşcanu cu Iohannis? Dacă vom afla că există şi o viziune dragniană asupra politcii externe va fi o dramă”, a declarat politologul.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă