14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialSălaj: Cod roșu de intervenție, declanșat după ce 16 persoane au fost...

Sălaj: Cod roșu de intervenție, declanșat după ce 16 persoane au fost rănite într-un accident rutier. Care este starea lor de sănătate

UPDATE 14.25:  Toţi cei 16 răniţi după coliziunea dintre un microbuz de transport persoane şi o utilitară, sunt stabili hemodinamic şi respirator. Una dintre persoane a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar alta a fost transferată la Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială Cluj-Napoca, informează Agerpres.

„Toţi cei 16 pacienţi, victime ale accidentului rutier produs în data de 5 iulie, au fost evaluaţi, diagnosticaţi şi trataţi de echipa medicală a Unităţii de Primiri Urgenţe precum şi de medici specialişti din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, toţi sunt stabili hemodinamic şi respirator”, a precizat, într-un comunicat de presă, Barna Laurenţiu, managerul unităţii spitaliceşti. 

Potrivit aceiaşi sursei, un bărbat de 68 de ani din Cizer este supus, în momentul de faţă, unei intervenţii chirurgicale; un bărbat de 48 de ani din Horoatul Crasnei este internat în secţia Neurochirurgie; un bărbat în vârstă de 58 de ani din Zalău fost transferat la Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială Cluj-Napoca; pentru o femeie în vâstă de 60 de ani din Zalău se evaluează necesitatea transferului la Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială Cluj-Napoca; un bărbat de 65 de ani din Pria este internat în secţia Ortopedie-Traumatologie; o femeie în vârstă de 47 de ani din Zalău este internată în secţia ORL; un bărbat în vârstă de 66 de ani din Cizer este internat în secţia Ortopedie-Traumatologie; un bărbat în vârstă de 39 de ani din Borş a primit îngrijiri medicale în UPU, nefiind necesară internarea în spital; 

Pentru ceilalţi 8 pacienţi sunt încă în curs de desfăşurare investigaţiile medicale, urmând să se stabilească conduita terapeutică ulterioară. 
 

UPDATE 10.21: Niciuna dintre persoanele rănite nu a necesitat internare la terapie intensivă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Zalău, Codruţa Puşcaş, potrivit Agerpres.

De asemenea, pe lângă cele 13 persoane preluate de ambulanţe de la faţa locului şi transportate la spital, încă trei pasageri care s-au aflat în microbuz şi au plecat de la locul accidentului s-au prezentat ulterior la spital pentru investigaţii medicale, iar numărul răniţilor înregistraţi a crescut astfel la 16, a declarat Maria Cristea, purtător de cuvânt la IPJ Sălaj. 

Astfel, este vorba despre 14 pasageri din microbuz, precum şi şoferul acestuia, care a necesitat descarcerarea, dar şi şoferul autoutilitarei implicate în accident. 

De asemenea, potrivit reprezentantului IPJ Sălaj, la această oră traficul s-a reluat pe ambele sensuri de mers ale DN1H. 

————

13 persoane au fost rănite, marți dimineața, într-un accident care a avut loc pe DN1H, în apropierea localității Vorșolt. În accident au fost implicate o utilitară și un microbuz, informează Agerpres.

„Un grav accident de circulaţie a avut loc între localităţile Hereclean şi Vârşolţ, după ce o autoutilitară a intrat în coliziune cu un microbuz de transport persoane. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a stabilit că şoferul autoutilitarei, într-o curbă la dreapta, din cauza neatenţiei, a pătruns pe contrasens, întrând în coliziune cu un microbuz. În urma impactului microbuzul s-a răsturnat în şanţ, 13 persoane fiind transportate la spital”, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea.

 

Traficul auto pe DN1H Zalău – Șimleu Silvaniei, este oprit în localitatea Vorșolt, pe ambele sensuri de mers, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

„La faţa locului a intervenit un echipaj de descarcerare, ce a descarcerat şoferul microbuzului, alături de trei echipaje SMURD. Numărul mare de victime a dus la activarea planului roşu de intervenţie”, a precizat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Lucian Jacodi.

La faţa locului au intervenit şi cinci ambulanţe, dintre care trei de la Zalău, una de la Jibou şi una de la Şimleu SIlvaniei. 

Autoritățile au declanșat codul roșu de intervenție, datorită numărului mare de victime.

 

 

Cele mai citite

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă