13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSalvatorii SMURD Iaşi care au murit în Republica Moldova ar putea fi...

Salvatorii SMURD Iaşi care au murit în Republica Moldova ar putea fi declaraţi “cetăţeni de onoare ai oraşului”

 

 

Prefectul Marian Grigoraş a propus ca salvatorii SMURD, care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Republica Moldova, să fie declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului reşedinţă, scrie Agerpres
Solicitarea a fost făcută de reprezentantul Guvernului în teritoriu, joi, în timpul discursului susţinut în cadrul manifestărilor militare şi religioase organizate la Cimitirul Eternitatea cu prilejul Zilei Eroilor. 
“Este o zi deosebit de importantă pentru noi, ne celebrăm eroii. Cu această ocazie profit de sărbătoare pentru a-i solicita Consiliului Local al Municipiului Iaşi, domnului primar, să reflecteze asupra unei propuneri de decernare a titlului de ‘Cetăţean de onoare’ celor patru eroi moţi în accidentul aviatic din Republica Moldova”, a declarat prefectul Marian Grigoraş. 
Prezent la eveniment, primarul ales Mihai Chirica a declarat că nu trebuie uitat sacrificiul făcut de soldaţii care au căzut pe front, dar nici salvatorii SMURD care îşi pun mereu viaţa în pericol pentru binele celorlalţi. 
“Astăzi Biserica şi-a dat mâna cu Armata Română şi, de Înălţarea Domnului, au decis ca astăzi să se sărbătorească eroii neamului, căzuţi pe toate câmpurile de luptă pentru neamul românesc. Să le purtăm mereu memoria pentru ce au făcut pentru generaţiile care vor urma, pentru propăşirea neamului românesc. Eroi se nasc în fiecare zi, eroi avem în fiecare zi, şi de fiecare dată trebuie să ne amintim cu pioşenie de ei. Aşa e şi în cazul celor de la SMURD. Le suntem obligaţi să purtăm în memoria noastră toate gândurile de pioşenie pentru sacrificiul pe care l-au făcut. Este o realitate care dorim să nu se mai întâmple”, a spus Mihai Chirica. 
Noul comandant al Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt, colonelul Dragoş Iacob, a ţinut să sublinieze, în cadrul discursului său, importanţa acestei zile, afirmând în acest sens că eroii sunt cinstiţi ca parte a “marii familii a Armatei Român”. 
“Pentru noi, militarii, Ziua Eroilor are o semnificaţie aparte. În ethosul nostru organizaţional, noi cinstim eroii ca parte a marii familii a Armatei Române. Nu trebuie să uităm niciodată că pe jertfa lor se întemeiază tot ce reprezintă astăzi ţara, patria, şi statul român”, a declarat colonel Dragoş Iacob. 
La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Armatei, ai administraţiei locale, politicieni şi veterani de război. 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă