13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSandra Pralong, numită consilier pentru Diaspora al lui Iohannis

Sandra Pralong, numită consilier pentru Diaspora al lui Iohannis

Sandra Pralong a fost numită consilier de stat în Administrația Prezidențială pentru Diaspora de către președintele Klaus Iohannis, începând cu 1 septembrie. 

Informația a fost confirmată de Pralong, pe Facebook. 

”Dragi prieteni,  
De mâine preiau noi responsabilități în calitate de Consilier de Stat în Administrația Prezidențială, unde mă voi ocupă de românii din afară granițelor. Sper să ne putem implică împreună în valorizarea întregului potențial pe care îl reprezintă românii de peste hotare pentru țara noastră. Că să încep cu dreptul” cum se spune, sper să comentați doar postările de FB și declarațiile făcute în calitate oficială, după preluarea funcției. Cele bune tuturor și va mulțumesc pentru sprijin”, a scris Pralong pe Facebook. 

Sandra Pralong a candidat pe listele ARD, din partea PNŢCD, în 2012, pentru un loc în Senat, însă nu a fost aleasă.

Ea a mai deţinut această poziţie în perioada 1998 – 2000, când a fost consilier personal al preşedintelui Emil Constantinescu, fiind responsabilă pentru comunicarea internaţională şi coordonarea politicilor către romînii din afara ţării.

Sandra Parlong este licenţiată în Ştiinţe Politice, la Universitatea din Lausanne, Elveţia (1977-1980) şi şi-a dat doctoratul în acelaşi domeniu, în 2000-2008, la Institutul de Studii Politice din Franţa. De asemenea, are un master în filosofie şi Ştiinţe Politice la Columbia University, New York, şi un master în Drept Internaţional şi Diplomaţie la Fletcher School of Law and Diplomacy, Medford, Massachusets.

În prezent, potrivit CV-ului publicat pe site-ul personal, predă "Managementul schimbarii", la Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Administrarea Afacerilor în limbi străine, Bucureşti .

Din 2014 şi până în present este consultant şi public speaker la Synergy Communications.

Născută la Bucureşti şi crescută în Elveţia şi în Statele Unite ale Americii, Sandra Pralong s-a întors în România 1990 pentru a pune bazele Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa, pe care o conduce până în 1993, finantand începuturile societăţii civile în România şi Moldova.

Potrivit declaraţiei de avere, publicată în 2012, când a candidat la Parlament, Sandra Pralong deţine un apartament în New York, altul în Lausanne – Elveţia, un Mercedes A Class şi bijuterii
în valoare de 30.000 de dolari. 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă