11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialȘantaj pe Facebook. Aveți grijă cu cine vă ”împrieteniți” și ce date...

Șantaj pe Facebook. Aveți grijă cu cine vă ”împrieteniți” și ce date oferiți

Poliția recomandă utilizatorilor rețelelor de socializare să aibă mare grijă la persoanele care le solicită diverse informații sub pretextul unor prietenii ”nevinovate”. Câteva tinere au ajuns să fie șantajate de un bărbat din Slatina căruia i-au furnizat diverse materiale compromițătoare. 

”În dimineaţa de joi, 18 septembrie a.c., poliţiştii Capitalei, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – D.G.P.M.B. și al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, au făcut o percheziţie în județul Olt, într-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni de şantaj.

În fapt, poliţiştii specializați în investigații criminale au documentat în perioada august – septembrie, activitatea unui tânăr, în vârstă de 27 de ani, care ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de șantaj prin intermediul internetului”, arată Poliția Capitalei.

Anchetatorii au descoperit că tânărul își făcuse un cont pe Facebook, folosind un nume fictiv. Apoi ar fi abordat mai multe persoane, obținând de la acestea materiale compromițătoare cu conotație sexuală iar, apoi le-ar fi solicitat persoanelor să întrețină relații intime și să-i ofere bunuri de natură patrimonială în schimbul nepublicării acelor materiale.

”Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate, a fost identificat bărbatul și condus la sediul Secției 7 Poliție, în vederea continuării cercetărilor, precum și mai multe documente, cartele telefonice și terminale mobile, despre care există suspiciunea că provin din fapte ilicite sau au fost folosite la infracțiunile cercetate”, mai arată poliția.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă