17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialȘapte trenuri au fost anulate din cauza gerului

Șapte trenuri au fost anulate din cauza gerului

Șapte trenuri au fost anulate joi dimineaţă din cauza temperaturilor foarte scăzute, a anunțat compania CFR Călători, informează Agerpres.

Este vorba despre trenurile Regio Galaţi – Bucureşti Nord (11072), Tulcea Oraş – Medgidia (8652), Roşiori Nord – Alexandria (9363), Sighişoara – Odorhei (3542), Odorhei – Cristur Hm (3541) şi Beia Hm – Sibiu (2564 -1) şi InterRegio Târgovişte – Titu (1880). 

‘Astăzi, 21 ianuarie, traficul feroviar se realizează în continuare în condiţii de iarnă, la temperaturi foarte scăzute. Unele trenuri mai înregistrează întârzieri la sosire/plecare. Pentru ziua de astăzi, până la aceasta oră, s-a luat decizia anulării trenurilor (menţionate mai sus – n.r.), pentru adaptarea circulaţiei feroviare la posibilităţile efective, iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri rămase în grafice’, precizează CFR Călători. 

Potrivit companiei, anulările sunt necesare pe fondul temperaturilor extrem de scăzute şi au loc în special pentru trenurile formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră), care sunt mai expuse problemelor tehnice de funcţionare. 

Pe secţia Medgidia – Tulcea Oraş trenurile în circulaţie sunt remorcate în continuare cu locomotive diesel electrice, iar pe secţia Slobozia Veche – Urziceni, trenurile sunt remorcate cu locomotive diesel electrice şi locomotive diesel hidraulice. 

‘În toate unităţile CFR Călători (revizii, depouri etc) se intervine constant pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive diesel de rezervă, echipele de intervenţie sunt suplimentate, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren redistribuie călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi li se acordă asistenţă necesară’, arată comunicatul CFR Călători. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă