9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialȘase copii, internați în continuare la Spitalul Marie Curie. Un alt bebeluș...

Șase copii, internați în continuare la Spitalul Marie Curie. Un alt bebeluș va fi externat vineri

Din cei șapte copii internați la Spitalul „Marie Curie”, o fetiță va fi externată, vineri, a anunțat șefa secției de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, potrivit Digi24.

Medicul Mihaela Blăgrădean a declarat că dintre cei șase bebeluși care mai rămân internați la Spitalul „Marie Curie”, trei copii nu mai necesită dializă peritoneală. 

În ceea ce privește unul dintre copiii veniți în unitatea medicală în 24 februarie, o fetiță a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic, însă nu se manifestă la fel de grav.

Citește și: Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, în vizită la Spitalul Marie Curie

„O monitorizăm și tratăm cu atenție și vom vedea zilele următoare dacă va avea nevoie de dializă”, a mai spus Mihaela Bălgrădean.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a mers, vineri dimineață, la Spitalul “Marie Curie”, pentru a se interesa de starea de sănătate a bebelușilor. Într-o conferință de presă, organizată joi, a declarat că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş – o tulpină de E-coli. 

“După întâlnirea cu specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor, vă putem spune faptul că s-au identificat cauzele îmbolnăvirii, respectiv o tulpină de E-coli şi specialiştii vor detalia acest lucru”, a spus ministrul. 

Totodată, el a amintit că se derulează o anchetă a Corpului de control al Ministerului Sănătăţii la DSP Argeş, al cărei termen de finalizare este data de 4 martie. 

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă