15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSase copii vanduti de parinti pentru organe. Pretul: 70000 de euro

Sase copii vanduti de parinti pentru organe. Pretul: 70000 de euro

Doi barbati din judetul Bacau au fost arestati dupa ce au incercat sa-si vanda copiii pentru organe. Agenti sub acoperire au negociat cu cei doi vanzarea copiilor contra sumei de 12.000 de euro fiecare, pentru a-i scoate din tara si a le preleva organele.

Ancheta politistilor bacauani a inceput saptamana trecuta, cand au aflat ca Benone Pavaloaie si Costel Nour din comuna bacauana Odobesti cauta clienti pentru a-si vinde copiii. Nour anuntase ca doreste sa-si vanda toti cei sase copii, cu varste cuprinse intre 1 si 16 ani, pentru suma totala de 70.000 de euro. Doi politisti sub acoperire, un barbat si o femeie, au inceput sa caute prin comuna persoanele dispuse sa-si vanda copiii. "Au venit la poarta, s-au inteles cu barbatu-miu, ne-au scos la crasma si am batut palma. Noi aveam sase, asa ca banii ne-ar fi prins bine, ca sa ne facem si noi o casa", povesteste Doina Nour, mama copilului de 6 ani care urma sa fie vandut.

Oana Pavaloaie, mama celuilalt copil, spune ca sotul ei a fost convins de Nour sa-si vanda copilul. Cei doi barbati au semnat si declaratii notariale, aratand ca sunt de acord cu deplasarea minorilor la un spital din Timisoara, in vederea prelevarii unui rinichi. Mai mult, si-au manifestat intentia de a se deplasa personal la spital, pentru a se asigura ca nu vor fi prelevate si alte organe. In schimbul vanzarii copiilor, acestia au primit 12.000 de euro, urmand sa primeasca restul mai tarziu. Numai ca, la scurt timp, au fost retinuti de politisti, care au organizat flagrantul. In fata procurorilor, Costel Nour si Benone Pavaloaie au declarat ca au facut aceasta tranzactie pentru ca nu aveau ce sa manance si pentru ca voiau o viata mai buna. Cei doi au fost prezentanti instantei, care i-a arestat preventiv pe o perioada de 29 de zile, sub acuzatia de trafic de minori.

 

La sesizarea DIICOT, vineri, la fata locului s-au prezentat si echipe ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), cu solicitarea de a prelua copiii in regim de urgenta. "Vineri am fost sesizati cu privire la solicitarea de a primi in regim de urgenta doi copii, victime ale traficului de fiinte umane, lucru care de altfel, s-a si intamplat. Sambata, ne-am deplasat din nou in comunitate de unde, in urma evaluarilor in teren, am mai preluat inca alti cinci copii", a declarat Sorin Brasoveanu, director general DGASPC Bacau.

Din cauza starii in care se aflau, trei dintre micuti, respectiv doi baieti si o fetita, cu varste intre 2 si 5 ani, au fost internati la Spitalul de Pediatrie din Bacau, unde se afla si in prezent, sub supravegherea medicilor.  "Copiii au ajuns la noi murdari, neingrijiti, cu scabie, pediculoza si probleme respiratorii. Unul dintre baietei a necesitat chiar trecerea pe terapie intensiva, prezentand probleme deosebite. Acum toti cei trei sunt bine si urmeaza tratamentele medicale", a declarat si dr. Aurelia saga, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Bacau.

Cele mai citite

Messi, de neoprit în America! Argentinianul a reușit o nouă dublă și e golgheter în MLS

Lionel Messi a contribuit decisiv la victoria lui Inter Miami cu scorul de 4-1 în faţa lui New England Revolution, după ce a marcat...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Întârzierea consolidării clădirilor: O problemă majoră în mandatul lui Nicușor Dan

Faptul că un cutremur mai puternic ar putea distruge mii de clădiri din București a transformat necesitatea consolidării clădirilor cu risc seismic într-una dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă