15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialȘase minori prinși la furat într-o singură noapte

Șase minori prinși la furat într-o singură noapte

Fenomenul furturilor produse de minori pare scăpat de sub control. Într-o singură noapte, cea de duminică spre luni, au fost depistați șase hoți. Astfel, poliţişti ai Secţiei 3 împreună cu jandarmi au depistat pe strada Daliei în zona Casei de Cultură trei minori, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, care aveau asupra lor un încărcător auto de telefon şi un MP3 player auto. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia ar fi sustras bunurile după ce au forţat sistemul de asigurare al unui autoturism parcat pe strada Baba Novac. Din cercetări s-a stabilit că aceştia au mai forţat sistemele de închidere ale altor două autoturisme, ambele parcate pe strada Baba Novac, fără a sustrage bunuri. Prejudiciul, în valoare de 100 lei, a fost recuperat în totalitate.

De asemenea, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi de un localnic despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturism o bormaşină, în valoare de 1.000 lei. În scurt timp de la sesizare oamenii legii au depistat doi minori în vârstă de 14, respectiv 16 ani, ambii din Năvodari, care aveau asupra lor o bormaşină şi o pereche de încălţăminte sport, pe care le ofereau spre vânzare.

În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că cei doi, împreună cu S. Lucian Constantin, de 20 ani, din Năvodari şi I. Mihai-Gheor­ghe, de 28 ani, din comuna Fântânele, judeţul Constanţa, ar fi comis mai multe furturi pe raza oraşului Năvodari. Prejudiciile cauzate au fost recuperate în totalitate şi predate părţilor vătămate. În urma extinderii cercetărilor privind-l pe S. Lucian Constantin s-a stabilit că acesta este bănuit şi de furtul unui autoturism, faptă comisă la data de 05/06.10.2014 în comuna Fântânele, judeţul Constanţa, faptă rămasă în evidenţă cu autor necunoscut.

Autoturismul a fost recuperat. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Cogealac, dar şi de poliţiştii din Năvodari în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale urmând a fi făcute propuneri corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă.

Depistat după două luni și jumătate

Luni, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au identificat pe S.Ş.-M., de 17 ani, din Bucureşti, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie, faptă comisă la data de 08/09.08.2014 asupra a doi tineri de 17, respectiv 18 ani, primul din Constanţa şi cel de-al doilea din municipiul Bucureşti, care prin ameninţare i-a deposedat pe aceştia de un telefon mobil de ultimă generaţie şi suma de 1.000 lei, prejudiciul total fiind de 2.300 lei. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Minorii sub 14 ani nu răspund penal pentru faptele lor

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă