12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Șase români morți într-un accident în Italia. Atașatul de afaceri interne...

UPDATE: Șase români morți într-un accident în Italia. Atașatul de afaceri interne în Italia al MAI a mers la fața locului

UPDATE: Atașatul de afaceri interne în Italia al Ministerului Afacerilor Interne se deplasează la fața locului pentru a acorda sprijin autorităților italiene în cercetarea care are loc în urma accidentului.

Vicepremierul Gabriel Oprea a solicitat atât atașatului de afaceri interne, cât și autorităților consulare ale M.A.E. din Italia să acorde asistență cetățenilor români răniți în accident, cât și familiilor celor decedați, care urmează a fi anunțate, conform procedurilor în astfel de cazuri.

Conform primelor informații, accidentul ar fi avut loc între Roma și Napoli, cei 9 cetățeni români aflându-se într-un microbuz care a intrat în coliziune cu un alt autovehicul.

Toți cei 6 cetățeni români care au decedat în accident erau cetățeni rezidenți în Italia.

—–

Şase români, inclusiv o fetiţă de un an şi şase luni, au murit, iar trei au fost răniţi după ce microbuzul în care se aflau s-a lovit cu o autoutilitară, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A1 din Italia, la periferia oraşului Roma, relatează cotidianul La Repubblica.

Accidentul a avut loc sâmbătă în jurul orei 5.00 (6.00, ora României), pe Autostrada A1, pe sensul Napoli-Roma, în zona Colleferro, la periferia sud-estică a Romei.

Un microbuz marca Mercedes înmatriculat în România a lovit din spate o autoutilitară Fiat Ducato. Cinci români din microbuz au murit pe loc, iar o fetiţă în vârstă de un an şi şase luni a decedat la spital. Alţi trei români au fost răniţi în accident şi au fost transportaţi la spitale din Roma.

Pesoanele aflate în autoutilitară – o familie marocană formată din părinţi şi patru copii – au suferit doar răni uşoare.

După coliziunea iniţială, cele două vehicule au fost lovite uşor de alte maşini care circulau în acel moment pe autostradă, însă nimeni nu a fost rănit.

Potrivit autorităţilor, cei nouă români aflaţi în microbuz sunt rezidenţi în Italia, probabil în provincia Salerno (regiunea campania, sud).

Autorităţile italiene anchetează circumstanţele producerii accidentului.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă