10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal fără precedent in Parlament: și-au falsificat diplomele pentru salarii mai mari

Scandal fără precedent in Parlament: și-au falsificat diplomele pentru salarii mai mari

O anchetă a fost inițiată în Parlamentul României, după ce mai mulți angajați și-au falsificat diplomele de studii pentru a ocupa funcții mai bine plătite. Trei angajați au fost depistați până acum că ar fi încasat sume necuvenite timp de 5 ani, prejudiciul total ridicându-se la peste 100.000 de lei.

Cei trei angajați s-au decis să avanseze la statutul de funcționar public parlamentar după ce ani de zile au fost simpli muncitori în Palatul Parlamentului, potrivit stirileprotv.ro. Cum nu aveau diplomele de bacalaureat, aceștia și-au falsificat documentele, după care s-au înscris la concursul de ocupare a funcțiilor mai bine plătite.

„Împreună cu cei din Ministerul Educației, am verificat acele diplome și am aflat că nu sunt autentice. Contractele de muncă ale celor trei angajați au foast anulate“, a declarat George Dumitrică, secretar general adjunct al Camerei Deputaților. „Am dispus ca, în scurt timp, să verificăm toate diplomele din instituție pentru a înlătura orice suspiciune pe acest subiect“, a mai spus reprezentantul Camerei.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă