17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSCANDAL SEXUAL la Vatican. Fost arhiepiscop, judecat pentru abuzuri sexuale asupra unor...

SCANDAL SEXUAL la Vatican. Fost arhiepiscop, judecat pentru abuzuri sexuale asupra unor minori

Vaticanul îl va judeca pe fostul său ambasador în Republica Dominicană, acuzat de abuzuri sexuale asupra unor minori şi pornografie infantilă, relatează Mediafax.

Fostul emisar papal şi arhiepiscop Jozef Wesolowski a fost caterisit în 2013, după ce a fost găsit vinovat de către un tribunal bisericesc.

El urmează să fie judecat de un tribunal penal, la Vatican, pe 11 iulie.

Citește și: Scandal la Vatican. Minoră răpită pentru partide de sex

În cazul în care va fi găsit vinovat, polonezul, în vârstă de 66 de ani, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani, potrivit Euronews. 

“Wesolowski a fost caterisit, iar acum va avea loc o procedură penală împotriva sa. Faptul că Vaticanul a decis acum data începerii acestui proces, înseamnă că papa Francisc vrea să meargă până la capăt în acest caz”, afirmă expertul Marco Politi.

Francisc a acceptat, de asemenea, demisiile arhiepiscopului John Nienstedt şi adjunctului său, episcopul auxiliar Lee Anthony Piche, din Minnesota, în Statele Unite, în urma unor acuzaţii potrivit cărora arhidioceza a muşamalizat abuzuri sexuale comise asupra unor copii.

Citește și: GALERIE FOTO. Iohannis, primit la Vatican de Papa Francisc

Procurori acuză arhidioceza că a ignorat raporturi cu privire la comportamentul unui preot care a fost găsit, ulterior, vinovat de molestarea a doi băieţi.

Cele mai citite

Cod galben de vreme rea în 14 județe! Care sunt zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pe parcursul zilei...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă