8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialScandalul dezinfectanţilor: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, somată să dea...

Scandalul dezinfectanţilor: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, somată să dea explicaţii

Deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a cerut public sâmbătă conducerilor Consiliului Judeţean şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ să facă precizări cu privire la soluţiile privind dezinfectarea unităţii sanitare.

 Declaraţiile liderului PNL vin în contextul în care spitalul din Piatra Neamţ apare pe lista oficială a celor 50 de unităţi sanitare care s-au aprovizionat cu dezinfectant de la Hexi Pharma.

 "Autorităţile în măsură trebuie să se asigure că populaţia judeţului Neamţ nu este în pericol la Spitalul Judeţean Neamţ, că soluţia dezinfectantă în cauză a fost scoasă din uz şi că actul medical în Spitalul Judeţean se desfăşoară în acest moment fără riscuri pentru nemţeni. Totodată, le cer autorităţilor în cauză să iasă la lumină şi să vorbească. De ieri, de când Ministerul Sănătăţii a anunţat faptul că au existat probleme şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, n-am văzut niciun punct de vedere exprimat de autorităţile nemţene. Ştiu că a început campania electorală, dar mă aşteptam ca membrii PSD, care patronează Consiliul Judeţean Neamţ în momentul de faţă, să uite de campanie şi să se ocupe de această problemă, să iasă public şi să informeze populaţia în legătură cu cele întâmplate şi cu măsurile luate pentru a se elimina orice risc", afirmă deputatul Mugur Cozmanciuc, într-un comunicat remis AGERPRES.

 Liderul PNL Neamţ susţine că toţi cei vinovaţi pentru ascunderea adevărului cu privire la folosirea dezinfectanţilor neconformi trebuie să răspundă în faţa legii.

 "Solicit public conducerii Consiliului Judeţean să prezinte într-un termen de 48 de ore concluziile unei anchete privind problema soluţiilor dezinfectante la Spitalul Judeţean. În plus, o anchetă internă a autorităţilor nemţene în această privinţă este absolut necesară", subliniază Mugur Cozmanciuc, preşedinte al PNL Neamţ.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă