10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSe anunță un miting în sprijinul lui Raed Arafat. Cum răspunde secretarul...

Se anunță un miting în sprijinul lui Raed Arafat. Cum răspunde secretarul de stat

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, acuzat pentru o serie de disfuncționalități în cazul Colectiv, susține că ieşirea oamenilor în stradă, în sprijinul său, nu reprezintă o soluţie, informează Agerpres.

Raed Arafat precizează, pe Facebook, faptul că există în prezent un dialog deschis pe tema raportului Corpului de Control al primului-ministru asupra intervenţiei de la Colectiv. 

“Am văzut pe Facebook şi pe diferite pagini internet îndemnuri ca oamenii să iasă în stradă pentru a-şi exprima sprijinul pentru sistemul de urgenţă şi pentru mine, sâmbătă / duminică. În primul rând pentru mine este o onoare să văd că mulţi cred în ce fac, împreună cu colegii mei, şi îşi exprimă sprijinul pentru activitatea serviciilor de urgenţă. Pe de altă parte, consider că ieşirea în stradă nu este soluţia, având în vedere că există la acest moment un dialog deschis pe tema raportului de control, urmând ca săptămâna viitoare să ne întâlnim şi cu domnul prim-ministru pe această temă”, a scris, vineri, Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook. 

El a adăugat că nu doreşte ca cineva să folosească un eventual miting de susţinere ”pentru a lansa insulte şi înjurături cu caracter politic”. 

“Totodată, nu aş dori ca cineva să folosească această situaţie pentru a lansa insulte şi înjurături cu caracter politic şi să folosească în mod incorect, cu alte scopuri, un posibil eveniment la care să participe oamenii care într-adevăr cred în sistemul de urgenţă şi în cei care lucrăm în acest sistem. Sper ca mesajul meu să vă ajungă şi mulţumesc din nou pentru susţinerea exprimată. Sper ca săptămâna viitoare să aducă mai multe clarificări şi o abordare înţeleaptă şi pozitivă care să ducă la dezvoltarea în continuare a sistemului integrat de urgenţă în serviciul populaţiei”, a precizat Arafat. 

Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi că nu se gândeşte acum la o demitere a secretarului de stat în MAI Raed Arafat şi că vrea de fapt ca sistemul de urgenţă să funcţioneze mai bine. 

“Eu vreau să văd cum putem îmbunătăţi sistemul în primul rând, pentru că acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de un sistem, cum funcţionează. Am cerut Corpului de control să aibă discuţii de clarificare şi cu Ministerul de Interne şi cu Ministerul Sănătăţii, să vedem ce date în plus avem faţă de concluziile pe care le-a tras Corpul de control şi, probabil, săptămâna viitoare o să am o discuţie cu toată lumea ca să vedem ce măsuri de îmbunătăţire a sistemului putem lua pentru perioada următoare”, a declarat Cioloş.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă