21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSe întâlnește trinomul Dragnea-Tăriceanu-Constantin pentru a-și împărți ministerele

Se întâlnește trinomul Dragnea-Tăriceanu-Constantin pentru a-și împărți ministerele

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, urmează să se întâlnească luni după-amiază sau cel târziu marţi dimineaţa cu copreşedinţii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, pentru a stabili ministerele care vor reveni acestui partid.

Săptămâna trecută, întrebat despre câte ministere va primi ALDE, preşedintele PSD a spus: “O să stabilim într-o întâlnire informală cred că luni după-masă sau marţi dimineaţa. Va fi proporţional, relativ proporţional”.

Potrivit variantei aflate în discuţie la acest moment, ALDE ar urma să primească Ministerul Mediului, condus de Daniel Constantin, Ministerul Comunicaţiilor, reprezentat de Sorin Câmpeanu, precum şi postul de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, care ar urma să-i revină Steluţei Cătăniciu, notează News.ro.

De asemenea, există discuţii dacă Ministerul Culturii va reveni PSD sau ALDE, numele aflate în discuţii pentru preluarea acestui portofoliu fiind cele ale lui Ionuţ Vulpescu (PSD) şi Daniel Barbu (ALDE). Liviu Dragnea a prezentat vineri calendarul convenit de PSD și ALDE pentru instalarea noului Guvern, propunerea celor două partide fiind ca în 4 ianuarie, la ora 19,00, noul Executiv să depună jurământul.

Liviu Dragnea a mai anunţat că marţi, 3 ianuarie, la ora 10,30 vor fi şedinţe de Birou Permanent, iar la ora 12,00 şedinţe ale plenului atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor. La ora 14,00 vor avea loc şedinţele conducerilor PSD şi ALDE pentru aprobarea componenţei Cabinetului, iar la ora 15,00 va fi o întâlnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD şi ALDE, în care fiecare candidat la funcţia de ministru va avea o scurtă prezentare. În jurul orei 16,00 – 16,30 premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului şi programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17,00 vor fi convocate  Birourile permanente reunite.

În cursul zilei de miercuri, 4 ianuarie, miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare, între orele 8,00 şi 14,00. La ora 15,00 va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare şi votul de învestitură al Guvernului.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a afirmat, la rândul său, că intenţionează ca miercuri, la ora 21,00, să convoace prima şedinţă de Guvern, în care să dea ordonanţa de organizare a Cabinetului şi proiectul de lege de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă