15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSe reia licitaţia pentru primul tronson al centurii Braşov

Se reia licitaţia pentru primul tronson al centurii Braşov

CNADNR reia licitaţia pentru primul tronson al centurii Braşov, cu o lungime de 7,29 kilometri, lucrările de construcţie având o valoare estimată cuprinsă între 109,5 milioane lei (24,4 milioane euro) şi 117,4 milioane lei (26,1 milioane euro), inclusiv TVA, anunţă Mediafax.

În martie 2012, CNADNR a semnat cu Alpine Bau un contract pentru construcţia lotului I al centurii, acordul fiind reziliat în iulie 2013, din cauza intrării în insolvenţă a constructorului austriac. Stadiul fizic al lucrărilor la momentul rezilierii contractului era de 56%.

Citeşte şi: România: 5,7 miliarde de euro absorbite în 7 ani şi nici o autostradă terminată

Contractul pentru finalizarea tronsonului I, DN1-DN11, are o valoare estimată de 88,35 milioane lei fără TVA, care se vor raporta ofertanţii pentru elaborarea propunerii financiare. Pentru achiziţia ulterioară de lucrări similare este prevăzută suma de 6,3 milioane lei, fără TVA.

Termenul pentru finalizarea contractului va fi de trei ani de la data atribuirii, potrivit anunţului de participare al CNADNR.

Lucrările, finanţate cu fonduri europene şi bani de la buget, vor fi atribuite prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 februarie.
Tronsonul III al şoselei de centură Braşov a fost deschis circulaţiei la începutul lunii decembrie. În cazul tronsonului II, lucrările sunt estimate la 146,5 milioane lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 februarie.

Cele mai citite

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...
Ultima oră
Pe aceeași temă