12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSebastian Ghiță, acuzații grave la adresa unuia dintre procurorii care instrumentează dosarul...

Sebastian Ghiță, acuzații grave la adresa unuia dintre procurorii care instrumentează dosarul finanțării vizitei lui Tony Blair în România: Mircea Negrulescu ar controla o firmă protejată de DNA

Deputatul Sebastian Ghiță l-a acuzat, miercuri, pe procurorul anticorupție Mircea Negrulescu, unul dintre cei care instrumentează dosarul finanțării vizitei lui Tony Blair în România, că ar controla o firmă din domeniul construcțiilor care beneficiază de protecția Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și de sprijin în câștigarea licitațiilor.

La intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, Sebastian Ghiță a prezentat un document despre care susține că ar conține date privind o firmă care ar fi controlată de procurorul Mircea Negulescu, unul dintre cei care instrumentează dosarul privind faptele de corupție legate de vizita lui Tony Blair în România în 2012.

„Această firmă este firma pe care domnul procuror Negulescu o folosește, una dintre firmele pe care le folosește la afacerile sale din Ploiești. Atunci când v-am spus că după ce și-a eliminat baronii politici a devenit dânsul un baron al justiției aici în Prahova, nu am glumit și astfel de documente și elemente o să le vedeți apărând din ce în ce mai des", a declarat Sebastian Ghiță.

Deputatul a arătat că firma în cauză ar activa în domeniul construcțiilor și că aceasta ar fi protejată de către DNA. „Acesta este un document care prezintă toate datele acestei firme din domeniul construcțiilor, firmă care este folosită de acest domn procuror de la DNA și care este protejată, care este împinsă în licitații și dacă cineva îndrăznește în Prahova să concureze această firmă, imediat de aici de la DNA se trimite o adresă la Finanțe, cei de la Finanțe se duc repede că doar a trimis DNA-ul adresă și caută adversarii din licitații", a mai spus Sebastian Ghiță.

În context, el a dat exemplul unei lucrări efectuate la Rafinăria Petrobrazi despre care spune că ar fi fost câștigată de firma controlată de Negulescu. Întrebat ce dovezi are că procurorul DNA controlează societatea, Ghiță a răspuns:„Așa mi-au spus cei din licitație, o să aflăm toți mai multe".

Sebastian Ghiță a fost audiat, miercuri, la sediul DNA Ploiești, în dosarul finanțării vizitei lui Tony Blair în România.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă