15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSurse: Sebastian Ghiță a depus la DNA garanţii mobiliare şi imobiliare drept...

Surse: Sebastian Ghiță a depus la DNA garanţii mobiliare şi imobiliare drept cauțiune

UPDATE 14.27:  Deputatul Sebastian Ghiţă a depus garanţii mobiliare şi imobiliare în contul cauţiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de şantaj, folosire de informaţii nedestinate publicităţii şi dare de mită, au declarat surse avocăţeşti, citate de Agerpres.

Potrivit surselor citae, procurorii vor analiza garanţiile depuse de parlamentar, urmând să se pronunţe asupra acestui aspect. 

UPDATE 12.58: La ieșirea de la sediul DNA Ploiești, deputatul Sebastian Ghiță a refuzat să dea declarații despre motivul pentru care a fost chemat, luni, la audieri.

El a precizat jurnalistilor că nu poate da declarații și i-a îndemnat să aștepte informații oficiale din partea procurorilor anticorupție.

UPDATE 12.00: Deputatul Sebastian Ghiță a ajuns, luni, la sediul DNA Ploiești. El a refuzat să facă declarații cu privire la plata cauțiunii de 13 milioane de euro.

——

Deputatul Sebastian Ghiță este așteptat, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, pentru a face dovada plății a cauțiunii de 13 milione de euro, în dosarul în care este acuzat de  luare de mită, șantaj și cumpărare de influență, potrivit Digi24.

Magistraţii instanţei supreme au respins, miercuri, contestaţia formulată de Sebastian Ghiţă împotriva controlului judiciar pe cauţiune dispusă de procurorii DNA Ploieşti. În schimb, procurorii DNA au acceptat să prelungească termenul până la care deputatul Sebastian Ghiţă poate depune cauţiunea, au declarat surse pentru Agerpres. Astfel, termenul de depunere a cauţiunii, care expira miercuri, a fost prelungit până luni.

Citește și: Decizia ÎCCJ: Sebastian Ghiță nu scapă de cauțiunea de 13 milioane de euro

Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; două infracţiuni de dare de mită; şantaj; cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi penal procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas. Aceştia sunt acuzaţi că au permis accesul deputatului la informaţii dintr-un dosar care nu erau destinate publicităţii, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar şi în protejarea intereselor unor persoane şi firme cercetate în cauza respectivă.

Citește și: UPDATE. 13 MILIOANE DE EURO – cauțiunea RECORD stabilită în cazul lui Sebastian Ghiță. Surse: Un deputat îl acuză că și-ar fi șantajat colegii

 

 

 

 

 

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă