22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialControlul judiciar în cazul lui Sebastian Ghiţă, prelungit

Controlul judiciar în cazul lui Sebastian Ghiţă, prelungit

UPDATE 11:57. Procurorii DNA Ploieşti au prelungit cu 60 de zile, vineri, măsura controlului judiciar faţă de deputatul Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova, în care este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat. Au fost păstrate toate interdicţiile impuse în cadrul acestei măsuri, inclusiv aceea de a părăsi ţara şi de a lua legătura cu premierul Victor Ponta potrivit Mediafax. 

La ieşirea de la DNA Ploieşti, Sebastian Ghiţă a afirmat că nu are nicio legătură cu decizia firmei Teamnet de a pune la dispoziţia autorităţilor o dronă care să caute planorul dispărut săptămâna trecută, Ghiţă precizând că este mândru de ce a reuşit să facă această firmă după ce el s-a retras din ea.

De asemenea, deputatul a spus că nu are legătură nici cu activitatea firmei Asesoft.

La ora transmiterii acestei ştiri, la sediul DNA Ploieşti se află deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, Mircea Cosma, care este preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, dar care nu are voie să îşi exercite atribuţiile pe perioada controlului judiciar.

Cei doi se află de asemenea sub control judiciar pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat în acest dosar şi, potrivit unor surse judiciare, procurorii vor dispune şi în cazul lor prelungirea măsurii preventive.

———-

Deputatul Sebastian Ghiță, urmărit penal în dosarul “Herțanu”, s-a prezentat vineri dimineață la sediul DNA Ploiești în cadrul procedurii de prelungire a măsurii controlului judiciar dispusă de procurori, informează Agerpres. 

În cursul aceleiași zile se vor mai prezenta în fața procurorilor cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, deputatul PSD Vlad Cosma și tatăl acestuia, președintele CJ Prahova Mircea Cosma.

Cei patru sunt urmăriți penal sub control judiciar în dosarul de deturnare de fonduri europene în cadrul lucrărilor de extindere a canalizării din orașul prahovean Comarnic.

Lucrările se desfășoară în cadrul unui proiect mai mare cu finanțare europeană a cărui valoare totală este de aproximativ 200 de milioane de euro.

 

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă