6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul cumnatului lui Ponta: Fostul șef al CJ Prahova, Mircea Cosma, și...

Dosarul cumnatului lui Ponta: Fostul șef al CJ Prahova, Mircea Cosma, și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, încă 60 de zile sub control judiciar

UPDATE: Președintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, precum și fiul lui, deputatul PSD Mircea Cosma, cercetați în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, acuzați de sprijinirea unui grup infracţional, vor fi cercetați sub control judiciar pentru alte 60 de zile.

Vlad și Mircea Cosma, sub control judiciar încă 60 zile. Cei doi sunt cercetați în dosarul lui Iulian Herțanu

UPDATE: Procurorii DNA Ploieşti au prelungit, vineri, cu încă 60 de zile, măsura controlului judiciar pentru deputatul PSD Sebastian Ghiță, în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, informează Mediafax.

Sebastian Ghiţă a susținut că procurorii nu i-au explicat motivele pentru care au dispus prelungirea măsurii preventive în cazul său.

———–

Deputatul PSD Sebastian Ghiță a sosit, vineri dimineața, la sediul DNA Ploiești, în contextul în care măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă față de acesta, expiră în cursul zilei. El este cercetat penal în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, informează Agerpres.

În acest dosar, procurorii anticorupție derulează cercetări față de mai multe persoane între care Iulian Herțanu, deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, precum și președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma.

Herțanu este urmărit penal în stare de arest preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat, fraudare de fonduri europene și evaziune fiscală. Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, aflați sub control judiciar, sunt acuzați de sprijinirea unui grup infracțional organizat, în timp ce Mircea Cosma este cercetat pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru alții de bani, bunuri sau foloase necuvenite și sprijinire de grup infracțional organizat.

Măsura controlului judiciar expiră și în cazul lui Vlad și Mircea Cosma, președintele CJ Prahova neputând, pe parcursul celor 60 de zile de control judiciar, să-și exercite funcția.

Mircea și Vlad Cosma mai sunt inculpați într-un dosar în care au fost trimiși în judecată în aprilie 2014 pentru fapte de corupție.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă