6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSebastian Ghiță: Nu cerem clemență de la procurori

Sebastian Ghiță: Nu cerem clemență de la procurori

Sebastian Ghiță a declarat într-un interviu pentru Gazeta Spoturilor că Direcția Națională Anticorupție (DNA) investighează doar companiile sau afacerile deținute de stat, respectivi de afaceriști români. 

”Eu știu multe companii care dau bani. Și în 10 ani eu n-am văzut companiile străine controlate de DNA. Aproape că sîntem scoși de pe piața românească. Dacă ești companie românească, ești corupt și ești hoț și faci afaceri cu statul. Dacă ești cu capital străin, atunci poți să faci caiete de sarcini, să dai șpagă. Și asta nu-mi place. Nu numai mie, e o îngrijorare generală”, a spus deputatul.

De asemenea, deputatul a precizat că va trimite o cerere către DNA în care îi va ruga să îi spună câți străini sunt investigați.

”Eu o să trimit oficial către DNA și către DIICOT o cerere în care să-i rog să-mi spună cîți români și cîți străini sînt investigați de către ei. Cred că oamenilor le e teamă măcar să spună. “Dragă DNA, dragi procurori, avem această problemă. Am impresia că 99% dintre corupți sînt români, în timp ce 70% dintre afacerile din România le controlează străinii. Eu nu cred că noi sîntem un neam de hoți, ci cred că justiția trebuie să ne trateze egal pe toți!”, a spus deputatul.

Citește și: Sebastian Ghiță, despre ”afacerea Microsoft”: Noi am cumpărat nimicul cu 400 de milioane de euro în 10 ani

Sebastian Ghiță a subliniat că orice sentință va primi, o va accepta. Deputatul este sub control judiciar în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, privind fraudarea fondurilor europene. 

 ”Voi accepta orice sentință fără lamentare.Nu cerem clemență de la procurori. Nu le spunem să se oprească.  Evident. Deci nu-i acuzăm, nu le cerem nimic, dar ne strigăm dreptul ca nimeni să nu fie deasupra legii. Nimeni, indiferent cît de mare e compania respectivă sau din ce țară vine”, a subliniat Ghiță.

Deputatul va declarat că va urma exemplul lui Codruț Sereș, care și-a acceptat sentința și a precizat că nu se aseamănă cu Udrea prin declarațiile pe care le-a făcut. 

”Nu, nu, nu vreau să ajung să vorbesc ca Udrea! Și nu-mi retrag nimic din ce am spus despre procurori. Ei fac o muncă importantă și, datorită DNA, economia poate fi mai competitivă. Eu am fost mereu în relații bune cu procurorii”, a conchis Ghiță.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă