20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialSebastian Ghiță comentează declarația lui Kovesi privind atacurile la adresa DNA: Trebuie...

Sebastian Ghiță comentează declarația lui Kovesi privind atacurile la adresa DNA: Trebuie să se obişnuiască cu ideea că dacă intri în tărâţe te mănâncă porcii

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat miercuri că Laura Kovesi, procurorul șef al DNA, ar trebui să se obișnuiască cu atacurile la adresa instituției pe care o conduce.

Laura Kovesi “trebuie să se obişnuiască cu ideea că dacă intri în tărâţe te mânâncă porcii”, a spus Sebastian Ghiță, citat de Mediafax.

Declarația lui Ghiță vine după ce Kovesi a afirmat că s-au dat bani unor companii care să realizeze decredibilizarea DNA, precum și pentru intimidarea procurorilor.

“E vorba de celebra Black Cube. Poate că au mai fost angajate şi alte companii. Şi doamna Kovesi trebuie să se obişnuiască. Intrând pe terenul politic şi apucându-se de declaraţii politice şi dându-şi cu părerea, trebuie să se obişnuiască cu ideea că dacă intri în tărâţe te mânâncă porcii”, a declarat Sebastian Ghiţă la sediul instanţei supreme.

Deputatul Sebastian Ghiţă a susţinut că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, “joacă în tabăra lui Iohannis” şi că preşedintele României “ar trebui să se gândească cât de repede sunt acuzaţi oamenii în România”.

“Pe dânsa (n.r. Laura Codruţa Kovesi) am văzut-o menţionând că suntem în campanie electorală şi văzându-o atât de judecătoare şi de prezentă, trebuie să joace şi dânsa undeva. Este evident că este în tabăra domnului Iohannis. Mai este domnul Cioloş pe care vrea să-l pună prim-ministru. (…) Aceste politici antinaţionale ale domnului Cioloş nu vor fi acceptate, cred, în viitorul Parlament. (…) Preşedintele, din funcţa domniei sale, ar trebui să se gândească şi să se raporteze la lege şi la celelalte instituţii. Să se gândească cam cât de repede şi cât de mult sunt acuzaţi oamenii în România, de dimineaţa până seara. Dacă o ţinem tot aşa, în mandatul domnului Iohannis nu o să poată să pună pe niciun român prim-ministru”,a declarat Sebastian Ghiţă.

Deputatul a vorbit şi despre probele depuse în dosarul de instigare la fals intelectual, deschis după ce acesta s-a autodenunţat.

“Nu am probe împotriva domniei sale, eu am vorbit de probe despre mine. Eu imi ştiu acţiunile, îmi cunosc faptele. Eu am depus la Parchetul General declaraţia domnului profesor Mateuţ, din 2012, dată către Mediafax, în care dânsul afirma că a participat la acea comisie tehnică şi că a semnat pentru doamna Kovesi. (…) E important pentru procurori să aibă o dovadă ca acea comisie tehnica a existat, că din ea au făcut parte experţi tehnici, că atunci aceştia au recunoscut public acest lucru. Mi se pare o dovadă solidă şi puternică. (…) Eu m-am întâlnit cu acei oameni şi pot fi întrebaţi. Eu am mers la Cluj cu acel avion şi sunt înregistrări la aeroport, sunt emise bilete. Da, m-am întâlnit cu domnul Mateuţ. Nu cred ca domnul Ponta va ascunde adevărul. Mă bazez pe mărturia lui, cu siguranţă”.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă