20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialȘef de la Combaterea Crimei Organizate, REȚINUT pentru mită de 110.000 euro

Șef de la Combaterea Crimei Organizate, REȚINUT pentru mită de 110.000 euro

Constantin Bolboșanu, directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliția Română, a fost reținut, luni seară, sub acuzația că a primit mită de 110.000 de euro, de la un om de afaceri, informează Mediafax.

Anchetatorii l-au reținut pe Bolboșanu, după ce l-au audiat timp de aproximativ o oră și jumătate. Comisarul Constantin Bolboșanu va fi prezentat, marți, instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii au făcut, luni, percheziții la domiciliul lui Constantin Bolboșanu și apoi l-au adus pe directorul din Poliția Română cu mandat la DNA.

Citește și: Directorul Casei de Asigurări din Constanța, REȚINUT pentru luare de mită

Potrivit ordonanţei de efectuarea urmăririi penale, Constantin Bolboşanu, în calitate de şef serviciu al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO), ar fi primit, în martie- septembrie 2007, echivalentul în lei a sumei de 110.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat. Anchetatorii susţin că banii au fost daţi printr-un intermediar.

“În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea suspectului și două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofițer și familia acestuia”, se arată în documentul citat.

Citește și: Elena Udrea contestă cauţiunea în cel de-al treilea dosar DNA

Conform anchetatorilor, protecția promisă de comisarul-şef ar fi fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

Constantin Bolboşanu este director adjunct al DCCO din 27 octombrie 2009. În perioada 15 mai – 27 octombrie 2009 a fost şef serviciu al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, în martie- mai 2009 director al Direcției de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor a IGPR, iar în ianuarie-martie acelaşi an adjunct al inspectorului general al Poliției Române

Citește și: MITĂ la Ministerul de EXTERNE. Doi foști angajați au fost trimiși în judecată

De asemenea, comisarul şef a fost, între 1 decembrie 2008 şi 9 ianuarie 2009, director al Direcția de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor din cadrul IGPR, iar în august 2005 – 1 Decembrie 2008, şef Serviciu de Combatere a Spalarii Banilor și a Infracțiunilor Conexe din Sfera Crimei Organizate în cadrul aceleiași direcţii.

Conform CV-ului său, Constantin Bolboşanu a ocupat, în perioada în aprilie 2002- august 2005, funcţia de şef Serviciu de Combatere a Spălării Banilor din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor a IGPR, iar din 1993 până în 2002 a fost ofiţer în cadrul acestei direcţii.

 

Cele mai citite

Incendiu puternic în nordul Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în nordul Capitalei, cartierul Aviației, la un bloc aflat în construcție. Fumul dens este vizibil de la kilometri distanță,...

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...
Ultima oră
Pe aceeași temă